Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Célegyenesbe ért a volt relégyár felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. október 26. 13:57
Célegyenesbe ért a volt relégyár felújítása
A projekt kapcsán a tudatos étkezésről tartottak előadást két gyulai általános iskolában

kónya istván és ambrus györgy

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A tudatos étkezésről tartottak előadást A volt relégyár rehabilitálása című TOP-os projekthez kapcsolódóan október 26-án az 5. számú általános iskolában és az Implom József általános iskolában.

Kónya István alpolgármester elmondta, hamarosan lezárul az egykori relégyár felújítása, amelynek költsége több mint 600 millió forint. Az épületbe a Gyulakonyha Nonprofit Kft. költözik be.

Kiemelte: a beruházás fontos célja, hogy minél finomabb és egészségesebb ételeket készíthessenek az iskolák tanulóinak, valamint mindazoknak, akik nap mint nap igénybe veszik a Gyulakonyha szolgáltatásait.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai bajnok mesterszakács, a Gyulakonyha ügyvezetője hangsúlyozta: az országban is kevés olyan konyha van, mint ami az egykori relégyár épületében készül, de Békés megyében biztosan páratlan.

Kérdésünkre elmondta: a felújítás a célegyenesbe érkezett, a burkolás és a festés már teljesen elkészült, a helyén van a légtechnika is, és a homlokzati rekonstrukciót is befejezték.

Az ügyvezető az iskolákban a változatos, egészséges étkezésről beszélt a gyerekeknek, majd átadta a szót Bondár László olimpiai ezüstérmes éttermi mesternek, aki egy ünnepi asztalterítést, valamint az ahhoz tartozó menüt mutatta be.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)