Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Várjunk még a téli almák és körték betakarításával

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. október 09. 13:00
Várjunk még a téli almák és körték betakarításával
Ha hullani kezdenek, ne késlekedjünk

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A nagy szárazság megviselt minden élőlényt. A méhek bizonyos növényekről nem tudták a nektárt, de még a virágport sem, begyűjteni.

A jelentős mennyiségű tavaszi csapadék gyönyörű virágokkal ajándékozta meg az akácfákat, gyümölcsfáink viszont megszenvedték a meleg, forró napokat. Ennek ellenére régen volt ilyen ízletes, zamatos a termés. A borászok is jó minőséget remélnek, a szőlő különösen ízletes az idén. Így van ez a dinnyével, paradicsommal, paprikával is, és még az augusztus elején vetett zöldborsó is zamatos termést hozott.

Úgy látszik, hazánkban minden termény különösen ízletes az idén. Ezért érdemes a kertet művelni, egy élmény, amikor leszedünk egy almát, körtét vagy fügét. Még mindig nagyon sok műveletlen kert van, pedig ezekben összességében milliókat lehetne megtermelni, ami árak mellett ez különösen hasznos, csak neki kellene fogni. Nem olyan nehéz a kerti munka, és hamar beletanul az ember.

A finom gyümölcsökre visszatérve várjunk még a téli almák és körték betakarításával, hadd ízesedjenek a fán. Ha hullani kezdenek, természetesen ne késlekedjünk a betakarításukkal. A terményeket válogatva raktározzuk be, hogy minél kevesebb menjen tönkre a tárolás alatt. Megfigyelhetjük, hogy azok a fák, amelyeknek jó a tápanyag-ellátottságuk, sokkal ízletesebb termést hoznak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)