Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a regionális Erdők Hete programsorozatot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 30. 16:57
Megnyitották a regionális Erdők Hete programsorozatot
Koncertekkel, bemutatókkal és kézműves-foglalkozással várták az érdeklődőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hivatalosan is megnyitották a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében és a regionális Erdők Hete programsorozatot szeptember 30-án Városerdőn.

Az érdeklődőket a Békés Vármegyei Szimfonikus Zenekar kamarazenekara fogadta, majd Görgényi Ernő polgármester mondott köszöntőt, amelyben kiemelte: Gyula a kultúra magyar városa, ahol zeneszerető polgárok laknak, egyben egy olyan város, amelynek területén Békés vármegye erdőinek közel fele található.

Mint mondta, több mint 4200 hektár erdő található Gyulán, amelyet folyamatosan növelnek, a városvezetés célja, hogy egy zöld gyűrűt vonjanak a település köré, ennek érdekében 2030-ig még 100 hektár erdőt ültetnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Aláhúzta: a kultúra és az erdők városában „kiváló táptalajra hullt a mag”, amelyet Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke, a program főszervezője hintett el 2015-ben, amikor megkereste a gyulai önkormányzatot azzal az ötlettel, hogy a már évek óta népszerű rendezvénynek gyulai helyszíne is legyen.

Puskás Lajos, az Országos Erdészeti Egyesület Békés vármegyei csoportjának titkára felelevenítette, hogy a Dalerd Zrt. 1998-ban határozta el, hogy erdészeti erdei iskolát hoz létre az 1937-ben épített cserkésztábor helyén.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzátette: az Erdők Hete programsorozat 1997-ben indult útjára, a célja pedig az, hogy megfelelő irányba terelje az együtt gondolkodó embereket, emlékeztessen mindenkit arra, hogy mennyire fontos az erdei életközösség.

Szabó Lajos aláhúzta: idén ünneplik a rendezvény huszadik születésnapját, az elmúlt két évtizedben pedig nem változott a fő üzenet, miszerint fenntartható, környezettudatos életvitel irányába szeretnék fordítani a programokra kilátogatókat az erdő és a zene segítségével.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A főszervező emlékplaketteket nyújtott át azoknak, akik az elmúlt években segítették a program létrejöttét, majd folytatódott a koncert. A további programok a muzsikalazerdo.hu oldalon olvashatók, vasárnap pedig a Nagyvárad közelében található Szentmártonon muzsikál tovább az erdő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)