Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ha nincs időd a kertre, fordulj a Gyulai Kertészekhez!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. szeptember 21. 17:00
Ha nincs időd a kertre, fordulj a Gyulai Kertészekhez!
A vállalkozás széles szolgáltatási palettával várja az érdeklődőket

Akinek fontos, hogy szép legyen a kertje, de nem tud vagy nem szeret vele foglalkozni, érdemes felkeresnie bennünket – mondta Nagy Gábor, a Gyulai Kertészek vezetője.

A vállalkozásnál dolgozó szakemberek igyekeznek a lehető legjobbat kihozni a kertekből. Mint megtudtuk, széles szolgáltatási palettával várják az érdeklődőket: fűnyírást, fűkaszálást, gyepszellőztetést, sövénynyírást, favágást, bozótirtást, füvesítést, lyukfúrást, tuskómarást, metszést, permetezést, fakivágást és gallyazást is vállalnak, és ha kell, a zöldhulladékot is elszállítják.  

– Itt az ősz, fokozatosan rövidülnek a nappalok, ideje felkészülnünk a télre – mutatott rá Nagy Gábor.

Mint kifejtette, az ősz kiváló időpont az átültetésre, mivel a rendszeres esőzésnek köszönhetően a talajnak ilyenkor elégséges a nedvességtartalma.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a sövényeket utoljára ősszel kell visszavágni, így megelőzhető a nedvesség felgyülemlése miatti korhadás.

A téli nedvesség, az alacsony hőmérséklet és a gyenge napfény rossz hatással van a gyepre. A szakember azt javasolta, alkalmazzunk alacsony nitrogén- és magas káliumtartalmú őszi gyeptrágyát. Mint mondta, a megnövelt káliummennyiség megerősíti a füvet, és az javítja ellenálló képességét a faggyal szemben.

Jelezte: a gyümölcsfák metszésére szeptember vége, október eleje a legalkalmasabb időszak. Ha kimarad ez a folyamat, jó eséllyel kevés termésre számíthatunk, és a fánk akár fel is kopaszodhat.

A Gyulai Kertészeket a +36-20/439-7840-es telefonszámon vagy az onlineszerszambolt@gmail.com e-mail-címen lehet elérni. Facebook: Gyulai Kertészek. Honlap: gyulaikerteszek.hu.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)