Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szeptember 28-án Dénesmajorból, Gyulaváriból, Újváriból szállítják el a lomot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. szeptember 21. 16:40
Szeptember 28-án Dénesmajorból, Gyulaváriból, Újváriból szállítják el a lomot
Kezdődik az őszi lomtalanítási akció

Házhoz menő lomtalanítást szervez a gyulai közüzemi NKft. szeptember 28-tól október 26-ig Gyulán, városrészenként az alábbiakban felsorolt napokon 8 órától 12 óráig. A házhoz menő lomtalanítás igénybevétele ingyenes.

 • Szeptember 28. Dénesmajor, Gyulavári, Újvári
 • Október 5. Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros
 • Október 12. Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek
 • Október 19. Törökzug, Németváros, Újgyula
 • Október 26. Nagyrománváros, Újváros

A cég honlapján megtekinthető az aktuális utcalista.

Szeptember 28-án (szerdán) a lomtalanítás során elszállítják a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat, melyek nem férnek bele a hulladékgyűjtő edénybe, pl. a bútorok, edények, szőnyegek vagy játékok.

  Utcák: Alkotmány u., Alsósor u., Aulich u., Bajcsy Zs. u., Bánya u., Bástya u., Béke tér, Béke u., Bodza u., Botond u., Böki u., Csendes u., Cserjés u., Dancza u., Darvas u., Délibáb u., Derkovits köz, Duzzasztó u., Erdős K. köz, Fehér-Körös u., Gallacz u., Gát u., Határ u., Horgász u., Hóvirág köz, Illyés Gy. u., Iskola u., József A. u., Kastélykert u., Kertalj u, Kinizsi u., Kisbök u., Kisvasút u., Kodály u., Kohán u., Kökény u. ,Kurta u., Láncház u., Lázár u., Liget u., Liliom köz, Madarász köz, Malom u., Malomsor u., Nagybök u., Orgona sétány, Petőfi u., Pfiffner P. u., Pöltenberg u., Rábai u., Rajk u., Rulikowski u., Sirály u., Sportu., Szabó P. u., Szarkaláb u., Széchenyi tér, Széchenyi u., Szegfű u., Szíkfű u., Szinyei köz, Szív u., Szőlőskert u., Szőlőskert üdülő, Szőnyi köz, Szüret u., Táncsics u., Temesvári 70-től, Terényi u., Tornyai köz, Új u., Újélet u., Újsor u., Vértes u., Zrínyi u., Zsák u., Zug u.

  Tömblakások: Lahner u., Nagysándor J. u., Paradicsomi lakópark, Rulikowski u.

  Dénesmajor városrész

  Kérik a lakosokat, hogy az elszállítandó hulladékokat a meghirdetett időpontra készítsék elő szállításra az ingatlan előtt olyan helyen, ahol az a szállítójármű meg tudja közelíteni.

  A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0 x 1,0 x 0,8 m méretűre kell összedarabolni, hogy a kukáskocsi beöntőnyílásán beférjenek.

  Akiknek a házhoz menő lomtalanítás lakóhelyükre meghirdetett időpontja nem megfelelő, a lomtalanítási akció ideje alatt az ügyfélszolgálati irodában kérhetik a házhoz menő lomtalanítás más időpontban történő elvégzését időpont-egyeztetéssel.

  Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe.

  • Vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elviszik).
  • Papír-, műanyag és üveghulladék, italoskarton, alumínium italosdoboz (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, illetve a sárga kukában).
  • Építési törmelék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti inerthulladék-kezelő telepen).
  • Biohulladék (elhelyezhető a komposztálótelepen, illetve a zöld kukában).
  • Veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron).
  • Gumiabroncs (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron).
  • Sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint).

  A lakosoktól azt kérik, a fenti felsorolásban szereplő hulladékokat ne készítsék ki lomtalanításra, mert azokat a társaság nem szállítja el.

  A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a Biofilter Zrt. munkatársai végzik október 22-én (szombat) 9 és 13 óra között az alábbi gyűjtőpontokon: nagypiac parkolója (Október 6. tér), kispiac parkolója (Törökzug, szolgáltatósor), paradicsomi városrész (Rulikowski u. eleje, ABC melletti parkoló).

  A lakosoknak azt javasolják, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntsék műanyag tárolóedénybe (pl.: PET-palackba), zárják le, és a következő lomtalanításig így tárolják.

  ***

  A cég egyúttal tájékoztatja szerződéses partnereit, hogy az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül az akció ideje alatt is a hulladékátrakó állomáson (Kígyósi út), illetve az ezt követő időszakban az év minden napján, nyitvatartási idő alatt térítésmentesen átveszi.

  A cég parnarei a lomhulladékot frakciókra bontva (különösen: elektronikai hulladékok és elektromos berendezések, fatartalmú bútorok és tárgyak, műanyagból készült bútorok és tárgyak, textil-, fémhulladékok) helyezhetik el.

  A hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitvatartása a társaság honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Nyitvatartás” menüpont alatt megtalálható.

  Összes cikk - lent (max 996px)
  A rovat friss cikkei
  A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
  Cikkek keresése az online archívumban
  Bannerfelhő (max 165px)