Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihirdették az új megyei értékeket a Megyenapon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. szeptember 05. 15:27
Kihirdették az új megyei értékeket a Megyenapon
Hetedik alkalommal szervezték meg a rendezvényt

Fotó: Gubis Mariann 

Kihirdették a Békés megyei értéktárba újonnan bekerült értékeket szeptember 3-án a hetedik alkalommal megrendezett Megyenapon, Békéscsaba főterén – derül ki a rendezvényt szervező Békés Megyei Önkormányzat közleményéből.

Mint írták, az eseményen a Kondorosi Csárda, a gyomaendrődi Aranka Játékbaba Múzeum és a Békés megyében fellelhető kunhalmok lettek megyei értékek.

Kiemelték: „a megyei összetartozás napján” kézműves- és termelői piaccal, színpadi és családi programokkal, valamint szlovák, német és román nemzetiségi bemutatókkal várták a látogatókat, akik a megyei és a települési értékeket is megismerhették.

Fotó: Gubis Mariann 

– Szükség van egy olyan rendezvényre, amelyen hagyományaink, a nemzetiségek kultúrája, valamint megyénk értékei kerülnek középpontba, miközben a látogatók színvonalas programokon érezhetik jól magukat – hangsúlyozta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

A Megyenapra nemcsak Békésből és a megyehatáron kívülről, de külföldről is érkeztek vendégek, a békéscsabai főtér teljesen megtelt érdeklődőkkel – írták.

Fotó: Gubis Mariann 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)