Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zebrazsaruk vigyáztak az általános iskolásokra hétfőn reggel

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. szeptember 05. 14:13
Zebrazsaruk vigyáztak az általános iskolásokra hétfőn reggel
Idén az Implomnál és a Dürernél segítik a gyalogosközlekedést rendőrök és diákok

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Két gyulai általános iskolában is elindult a Zebrazsaru program szeptemberben. Hivatásos rendőrök, polgárőrök és önkéntes általános iskolás diákok teljesítenek szolgálatot reggelente az intézmények előtti gyalogosátkelőknél. 

A Dürer Albert általános iskola előtt Fenesiné Markovics Nóra rendőr hadnagy, baleset-megelőzési főelőadó elmondta: ebben a hónapban a reggelente munkába indulók megnövekedett autós-, kerékpáros- és gyalogosforgalomra számíthatnak, főleg az iskolák közelében.

Kiemelte: a Zebrazsaru nevű országos kezdeményezést azért indították el évtizedekkel ezelőtt, hogy segítsék a gyalogosközlekedést.

– Így a gyerekek is megtanulják, hogy mik a legfontosabb szabályok, és az autósok figyelmét is felhívjuk arra, hogy mostantól fokozottan vigyázni kell a tanintézmények közelében – mondta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: idéntől az Implom József általános iskola mellett a Dürer-iskolánál is szolgálatot teljesítenek diákokkal, akik egyenruhát is kapnak.

– A kezdeményezés a folyamatosan tartó iskolarendőr-program keretében valósul meg. Iskolarendőre minden csatlakozó iskolának van, ami nem huszonnégy órás felügyeletet jelent, inkább rendelkezésre állást esetleges problémák és rendezvények esetén – fejtette ki. 

A legkisebbek új egyenruhájukban nagyon élvezték a felelősségteljes feladatot, és munkájuknak köszönhetően a reggel esemény nélkül, balesetmentesen telt az iskolák környékén. 

GYULAI HÍRLAP • 2022. szeptember 05. 15:27
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)