Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A termőföldek öntözésének fejlesztéséről egyeztettek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. szeptember 02. 11:07
A termőföldek öntözésének fejlesztéséről egyeztettek
A cél, hogy többletvizet juttassanak a térségbe

Forrás: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

A termőföldek öntözésének fejlesztéséről tartottak megbeszélést a napokban a gyulai városházán, az egyeztetésen helyi gazdák, valamint a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig), a csatornamű-társulat és az agrárkamara vezetői, képviselői vettek részt.

Görgényi Ernő polgármester hivatalos közösségi oldalán közzétett posztjában azt írta, a tanácskozáson szó volt a Sebes-Körös és Fekete-Körös közti összekötő csatorna tervéről és a Maros vizére épülő arad-csanádi öntözőrendszerrel kapcsolatos elképzelésekről.

Mint ismertette, ezek célja, hogy többletvizet juttassanak a térségbe, pusztító aszály idején ugyanis a Fehér- és a Fekete-Körösben is olyan kevés a víz, hogy abból alig jut öntözésre. Hozzátette, az öntözés akkor is fontos, ha nincs olyan nagy aszály, mint az idén.

Elhangzott, a gazdáknak a Köviziggel kell felvenniük a kapcsolatot, ha ki szeretnék alakítani az öntözés feltételeit. A tanácskozáson részt vevő gazdák között is volt olyan, aki a közelmúltban fejlesztette földje öntözési infrastruktúráját.

A polgármester hangsúlyozta, fontos a meglévő csatornák karbantartása is, hiszen azoknak nem csak az öntözésben lehet szerepük, a belvíz földekről való elvezetését is biztosítják.

Jelezte, a csatornák tulajdoni viszonya vegyes: vannak állami, önkormányzati és magántulajdonúak. Az agrárkamara képviselője vállalta, hogy a falugazdász-hálózat segítségével összegyűjti az információkat arról, hol kell kitakarítani, rendbe hozni azokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)