Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tamási Áron Napok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2022. augusztus 11. 12:00
Tamási Áron Napok
A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválprogramja

Az Énekes madár című darabot is láthatjuk majd

Gyulai Várszínházban az összművészeti fesztiválprogram szerves részeként már ötödik évben valósítanak meg egy-egy olyan színházi programsorozatot, amely a nemzeti klasszikusaink életműveit állítja középpontba.

Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda munkássága után idén a 125 éve született Tamási Ároné következik augusztus 12–14. között a Tamási Áron Napok programsorozatával. Három nap alatt 5 előadás, egy tudományos konferencia (előadók: Bertha Zoltán, Béres László, Cs. Nagy Ibolya, Fried István, Márkus Béla, Török Viola), középiskolás diákszínjátszók produkciói és egy kerítéskiállítás dolgozza fel az életművet.

Az Ördögölő Józsiás című mesejáték is látható lesz a tószínpadon

A Várszínház egyik idei saját bemutatója is ekkor lesz, 12-én a Várszínpadon, a Nemzeti Színházzal közösen létrehozott Tündöklő Jeromos című előadás, Márkó Eszter rendezésben, Schnell Ádámmal, Kristán Attilával, Herczeg Péterrel, Bordás Rolanddal a főbb szerepekben. A Vitéz lélek (Békéscsabai Jókai Színház), a Boldog nyárfalevél (marosvásárhelyi Spektrum Színház), az Énekes madár (Hangjegy Színház) mellett láthatjuk majd a Tószínpadon az Ördögölő Józsiás (Soproni Petőfi Színház – Zentai Magyar Kamaraszínház) című mesejátékot is. A két utóbbi, az Énekes madár és az Ördögölő Józsiás című előadás a Déryné program keretében érkezik Gyulára, s így csupán 100 forintos regisztrációs jegy megvásárlásával megtekinthető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)