Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezüstérem a hazai amerikaifoci-tornán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. augusztus 01. 14:00
Ezüstérem a hazai amerikaifoci-tornán
A Debrecen Galdiators nyerte a kispályás kupát

a gyulai csapat kiválóan szerepelt élete első sportági tornáján

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Végvári Kispályás Amerikai Foci Kupa néven rendezett tornát a Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapat július 30-án. A hagyományteremtő céllal életre hívott háromcsapatos minikupán a hazai gárda a Debreceni Gladiators és a Temesvár 89ers ellen mutathatta meg tudását.

Mészáros György klubelnök elmondta, az első alkalommal megrendezett 7v7-es torna célja a sportág népszerűsítése volt, a csapat számára pedig jó lehetőséget adott a formációk és a taktikai elemek gyakorlására.

– Mindkét ellenfelük magasabb osztályban játszik, így a kupa kiváló lehetőséget nyújtott arra is, hogy nálunk erősebb ellenfelek ellen játsszunk, ezáltal fejlődjünk – tette hozzá.

A Viharsarki Vitézek csapata az első találkozón kőkemény mérkőzésen kapott ki debreceni riválisától, ám a folytatásban állva hagyta temesvári ellenfelét. A tornát végül a Debrecen Gladiators nyerte, a második helyen a hazai együttes végzett, a bronzérmet pedig a Temesvár 89ers szerezte meg.

Mészáros György kiemelte, a gyulai székhelyű együttes továbbra is kortól és testtömegtől függetlenül várja játékosok jelentkezését, hiszen az amerikai futball egy rendkívül összetett sport, ahol mindenkinek megtalálják a posztját.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)