Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tápanyagot a növényeknek!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. július 17. 15:00
Tápanyagot a növényeknek!
Támadnak a földi bolhák

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A muskátlik is megszenvedték ezt a meleg időjárást. A folyamatosan virágzó növényeink igen sok tápanyagot igényelnek. Erről nekünk kell gondoskodni, ha szépen díszítő virágokat akarunk látni a környezetünkben.

A Substral, Muskátli doktor, Volldünger kiváló műtrágyák ezek egyenletes adagolásával szép virágaink lesznek. Természetesen a klimatikus viszonyokat is vegyük figyelembe. Viharos időben ne hagyjuk veszélyeztetett helyen a kedves virágainkat, mert a szél kárt tehet ezekben a ritka kedvenceinkben. Az elvirágzott virágokat vágjuk le a növényeinkről, mert akadályozzák a további virághozást!

A szárazság kedvez földi bolhák felszaporodásának. Nem csak a káposztaféléket támadja, hanem akár a paradicsom, mángold is áldozatul eshet ezeknek a parányi élősködőknek. A dísznövényeinket sem kíméli. Szinte válogatás nélkül, ha jó az idő számára megtámad mindent! Mospilan, Carate-Zeon, Cyperkill-Max, Actara, ha van még valakinek elfekvőben alkalmas a gyérítésükre. Természetesen ezek a szerek sok kultúrában alkalmazhatóak. A felhasználás előtt figyelmesen olvassuk el az ismertetőt, főleg az élelmezés egészségügyi várakozásra vonatkozó figyelmeztetéseket. A nedvesítő szerek használata szinten minden kultúrában ajánlatos. A rovarölőszerekhez adagolhatunk gombaölőszereket azonnali kijuttatás esetében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)