Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán rendezik meg a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. július 11. 15:45
Gyulán rendezik meg a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozót
Július 13–17. között több mint huszonöt helyszínen szerveznek programokat

pápai attila és szidoly roland

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Július 13–17. között Gyula városa ad otthont a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozónak. A programok fő helyszíne a Göndöcs-kert lesz, de összesen több mint huszonöt helyszínen várják majd az érdeklődőket városszerte. A részletekről július 11-én tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Pápai Attila gyulai evangélikus lelkész elmondta: a találkozót eredetileg 2020. júliusában szerették volna megtartani, de a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség akkor. 2021-ben szerveztek egy online találkozót, de az természetesen nem pótolta a fesztivált, így 2022-re csúszott a program.

Szidoly Roland evangélikus lelkész, a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó főszervezője kiemelte: a rendezvényt kétévente tartják meg, amelyet huszonhat évvel ezelőtt rendeztek meg először. A találkozón – amelyet mindig más helyszínen tartanak – eleinte 500-600 fiatal gyűlt össze, ez már 1500-2000 főre nőtt.

Mint mondta, a fesztivál napjai reggel közös áhítattal indulnak, majd azzal is zárulnak, napközben pedig kulturális rendezvényekkel, előadásokkal, beszélgetésekkel, sporttal, kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, több mint huszonöt helyszínen.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A résztvevők válthatnak hetijegyet, napijegyet, valamint esti koncertjegyet is, utóbbival a keresztény evangélikus zenekarok, valamint az azokat követő világi együttesek koncertjein lehet részt venni. Idén a Kelemen Kabátban, a Lóci játszik, a Blahalouisiana és a Galaxisok zenekarok lépnek fel a találkozón.

A találkozóra elsősorban a 14-18 éves korosztályt várják, de az előregisztrációkból már látják, hogy az ennél fiatalabb és idősebb korosztály is képviseltetni fogja magát, ezért egy Szélrózsa óvoda is működni fog a fesztivál területén, ahol a felügyeletet biztosítanak a legkisebbek számára.

Hozzátette: minden találkozónak van egy mottója, amely idén a Lukács evangéliumában olvasható részlet lett: „Azt sem mondhatják: íme, itt, vagy íme, ott van. Mert az Isten ország közöttetek van!”

Hangsúlyozta: arra gondoltak, hogy a mögöttünk hagyott pandémiás időszak, illetve a jelenlegi háborús helyzet miatt próbálnak reményt és biztatást adni, ezért is határozza meg az öt nap tematikáját a „közöttetek van”. Körül járják majd, hogy Isten országa miként van közöttünk a természetben, a családban, kapcsolatainkban, a társadalomban.

A Szélrózsa találkozó részletes programja erről az oldalról tölthető le.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)