Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai érmek a korosztályos vidékbajnokságról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2022. június 29. 14:00
Gyulai érmek a korosztályos vidékbajnokságról
Kovács Hédi három versenyszámban is dobogóra állhatott a bajai tornán

kovács hédi három bronzéremmel zárta a korosztályos vidékbajnokságot

Fotó: facebook.com/TSZSKGyula

A gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub fiatal teniszezői az egyik legeredményesebb vidékbajnokságot zárták ebben az évben – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

A bejegyzésben azt írják, a Baján megrendezett korosztályos versenyen a gyulai egyesület minden korosztályban dobogós helyezést ért el, volt ahol duplázni is tudott. Mátyás Hunor két versenyszámban, míg Kovács Hédi három versenyszámban is a dobogóra állhatott, mellettük Csukás Réka, Sebestyén Mira és Csernus Tímea Csenge is érmekkel térhetett haza.

Csapateredmények:

A Mátyás Hunor, Kiss Kevin, Thuróczy Hunor alkotta F12-es csapat a nyolc közé jutásért a Sopron II. együttesét verte magabiztosan 3/0-ra, majd a négy közé jutásért a Pécs ellen lépett pályára. Az egyéni mérkőzések után 2/1-es pécsi vezetésnél sajnos a páros mérkőzésen is alulmaradt, így nem jutott a legjobb 4 közé.

A gyulai F14 csapat (Alt Ádám, Havas István, Szabó Ákos) az első találkozón a Gellért SE II. csapatával mérte össze tudását és 3/0-s győzelemmel bejutottak a nyolc közé. Itt a BUSC együttese várta őket, akiktől 2/1 arányban kikaptak, és nem jutottak be a négy közé.

L12-es korosztályban (Csernus Tímea Csenge, Vígh Laura) a főtáblán az első mérkőzésen kikaptak a szegedi lányoktól, így vigaszágon játszhattak, ahol a pécsiektől kaptak ki, így a vigaszágon, a harmadik helyen zárták a versenyt.

L14-ben (Kovács Hédi, Csukás Réka, Sebestyén Mira) a lányok a Future csapatát magabiztosan verték, majd a Kiskút és a Sopron együttesétől vereséget szenvedtek, így végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Egyéni és páros eredmények:

Mátyás Hunor (F12) magabiztosan menetelt egészen a négy közé, hiszen az első körben 6/0, 6/0-ra, a második körben pedig 6/0, 6/4-re nyert ellenfele ellen. A negyeddöntőben a verseny negyedik kiemeltjét verte meg 6/4, 6/2-re. A négy között a későbbi győztes Fazekas Venceltől kapott ki, így egyéni versenyszámban a dobogó harmadik fokára állhatott. Párosban Hunor második kiemelt volt Fazekas Vencel oldalán, akivel csak a döntőben találtak legyőzőre, így ezüstérmesek lettek páros versenyszámban. A Kiss Kevin-Thúróczy Hunor páros hatalmas csatában kapott ki a nyolc közé jutásért, míg egyéniben Hunor az első körben győzött, majd a későbbi második helyezettől kapott ki. Kevin az első körben búcsúzott, így vigaszágra kerülhetett, ahol harmadik lett.

Csernus Tímea (L12) az első mérkőzésén 6/0, 6/1-re verte ellenfelét, majd a második fordulóban is magabiztosan nyert, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a későbbi ezüstérmestől kapott ki 6/1, 6/2 arányban. Párosban azonban Vecseri B. oldalán egészen a legjobb 4 közé jutottak, de a döntőbe jutás nem sikerült, így a harmadik helyen végeztek.

Alt Ádám (F14) a 64-es táblán az első mérkőzését nyerte, ezzel bejutott a legjobb 32 közé, ahol Vörös Kristóftól kapott ki 6/3, 6/1 arányban. Szabó Ákos az első fordulóban vereséget szenvedett kőszegi ellenfelétől.

Kovács Hédi (L14) a sérülése ellenére, két mérkőzését is magabiztosan nyerve jutott be a legjobb négy közé, ahol a bajai Szalay Millától kapott ki 6/3, 6/1 arányban, így az egyéni versenyszámban a harmadik helyen végzett. Csukás Réka az első fordulóban kikapott a szegedi ellenfelétől, Sebestyén Mira pedig 3 órás mérkőzés után győztesen hagyhatta el a pályát az első körben. A második fordulóban Bucholcz Borától kapott ki. Réka és Mira párosban egy győzelemmel bejutott a négy közé, és a későbbi győztestől kikapva a harmadik helyen végeztek. A Kovács Hédi-Bucholcz Bora páros második kiemeltként a döntőig menetelt, ahol hatalmas csatában kaptak ki a Szalay Milla-Sziklai Eszter párostól, így az előkelő második helyen végeztek.

Kutasi Bence (F18) csak egyéni versenyszámban indult el a versenyen, ahol 7. kiemeltként erőnyerőként kezdett, a második körben pedig 6/3, 6/1-re nyert nyíregyházi ellenfele ellen. A legjobb nyolc között Kászoni Krisztiántól kapott ki 6/4, 6/3 arányban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)