Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Szőke Damján lett Békés megye KicsiNagykövete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2022. június 11. 09:30
A gyulai Szőke Damján lett Békés megye KicsiNagykövete
Gyulán rendezték meg a Magyarság KicsiNagykövete program megyei döntőjét

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

A Gyulai Dürer Albert Általános Iskola tanulója, Szőke Damján nyerte a Magyarság KicsiNagykövete program Békés megyei döntőjét, ezzel ő viselheti a Békés megye KicsiNagykövete címet. 

A Novák Katalin köztársasági elnök fővédnökségével szervezett országos sorozat megyei döntőjét és díjátadó gáláját június 10-én tartották a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyában. A kezdeményezés célja, hogy a 10–12 éves korosztályba tartozó diákok büszkén képviseljék lakóhelyük, megyéjük és hazájuk értékeit, teremtsenek összetartó, jó közösséget, vigyék hírét a helyi kultúrának, gasztronómiának, sporteseményeknek.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte: történelmi környezetben versenyezhettek azok a diákok, akik már fiatalon érdeklődnek a helyi történelmi, építészeti, kulturális és természeti értékek iránt. A városvezető elmondta: a megmérettetésre idén Békés és Borsod megyéből jelentkeztek a legtöbben, csaknem háromezren.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Gaal Gergely országos főmentor kifejtette, az ország jövőjének legfőbb biztosítéka, hogy élnek hazánkban olyan tehetséges fiatalok, akik tovább viszik a nemzeti kultúrát.

Kovács József országgyűlési képviselő, a megyei program fővédnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott munkájával sokat tett a verseny sikeréért. Hozzátette: a diákok olyan kérdéseket vizsgáltak, amelyek későbbi életükben is meghatározók lesznek.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese úgy fogalmazott, a Magyarság KicsiNagykövete rendkívüli kezdeményezés, hiszen a gyerekeket a játék nyelvén szólítja meg, miközben olyan értékeket állít középpontba, mint az együttélés, a kiállás, a tartás.

Hozzátette: a kis diplomaták szorgalmasan dolgozhatnak, konferenciákat, intézményeket látogathatnak, programokon vehetnek részt.

A Békés megye KicsiAtasséja címet hárman kapták meg, kulturális területen Római Virág (Békés), sportterületen Kis Norbert (Békés), agrárterületen Kerekes György (Mezőhegyes). Révész Anna és Szabó Barnabás – akik szintén düreres diákok – különdíjat kaptak.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)