Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tanácskoznak a szikvízkészítők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. június 11. 10:00
Gyulán tanácskoznak a szikvízkészítők
Előadások és kiállítás várta a szakmabelieket

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Gyulán tartja a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciáját június 10-én és 11-én a Békési Ipartestület szikvizes tagozata és konzorciumi partnere, a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ.

A szervezők hitvallása szerint a szikvíz egészséges ital, előállítási módja megfelel a napjainkban aktuális, zöldgazdaságot hangsúlyozó és a környezetet kímélő előírásoknak. 

Juhos János, a Békési Ipartestület elnöke a konferencia megnyitóján kifejtette: az esemény fő célja, hogy közösen keressék a fejlődés lehetőségét. A tanácskozást egy európai uniós pályázat keretében szervezték a szakma továbbfejlesztése, technológiai modernizálása, a szóda hazai és külföldi népszerűsítése érdekében. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kónya István alpolgármester köszöntőjében kiemelte: a hungarikumok sorában méltó helye van szikvíznek. 

– Mindez az is jelzi, hogy mi, magyarok mennyire kreatívak vagyunk, és hogy elődeink mennyire fontosnak tartották, hogy azokat a természeti értékeket, amelyekkel rendelkezünk, a lehető legjobban hasznosítsák. A szódavíz fantasztikus találmány, amelyet egy 26 éves fiatalembernek, Jedlik Ányosnak köszönhetünk – mondta.

A konferencián, amely a szikvíziparral kapcsolatos műszaki berendezéseket, felszereléseket gyártó cégek bemutatkozására is lehetőséget biztosított, számos előadást hallhattak az érdeklődők. Az első nap zárásaként a Magyarországi Szikvízkészítők Jedlik Ányos Lovagrendje a „barátság poharával”, fröccsel koccintott. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)