Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mutassuk meg kertjeinket!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. június 05. 15:00
Mutassuk meg kertjeinket!
Vegyük a hátunkra a permetezőgépet!

Fotó: gardenista.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Hamarosan újra indul a legszebb konyhakertek és a város legszebben szépítő kertjeinek, balkonjainak versenye! Ne legyünk szégyenlősek és minél többen induljunk, hiszen oly szép ez a város! Járuljunk mi is a munkánkkal, ötleteinkkel ehhez a szépséghez.

Nem csak az idelátogató turistáknak kell szépítkezni, hanem magunknak is, hogy még jobb lehessen ebben a városban az életünk. Tudom, ez munkával is jár, sok munkával, de az eredmény mindig átértékeli a fáradozásainkat.

A kis konyhakertekben is lehet pár négyzetméteren értékes dolgokat művelni. A gondos tervezéssel, kiosztással egész szezonban tudunk valami zöldséget szüretelni a kis kertünkből. A fűszer és gyógynövények megférnek a virágos ágy szegélyében is illetve, hát benne is. Egy nagyobb cserépben akár az összes fontosabb fűszernövény megfér.

A vegyes időjárás arra kényszerít minket, hogy vegyük a hátunkra a permetező gépet és kezeljük le a növényeinket. A szőlőkön több fele megjelent a lisztharmat. Ne késlekedjünk kéntartalmú szerrel lepermetezni. Az egresnek is adjunk, mert azt is szereti az amerikai lisztharmat tönkretenni. Sok meztelen csiga jön elő esténként rejtekéből. Zseblámpa segítségével nagyon könnyen összegyűjthetjük őket. Ha ez kényelmetlen, akkor be lehet szerezni csigaölő szereket illetve a gipsz, vagy mészhidrát por felszórása is eredményre vezet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)