Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Finom esők jönnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. május 22. 13:00
Finom esők jönnek
Védjük meg a diófákat!

Fotó:pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A meleg napok a sekélyen gyökeresedő növényeinket igencsak próbára teszik. A szamóca különösen érzékeny a nedvesség hiányra.

Öntözzük akár minden- nap, amennyiben meleg van, és nem esik az eső. Természetesen ilyenkor a tápoldatozást is beiktathatjuk kondicionálás céljából. A Volldüngert javaslom elsőként, de a Mikramid is megfelel a fejtrágyázásra. Nagyságrenddel többet és jobbat terem tőlük a szamóca, de még a málna is. Az alapokat természetesen az ősszel leásott szerves trágya adja. A csucsor- félék is nagyon igénylik a csapadékot. A paprika, paradicsom, burgonya és a tojásgyümölcs igen érzékeny a vízhiányos sanyargatásra. A tápoldatozás itt is alkalmazható, amennyiben nem alapoztuk meg az ültetés előtt. Túlzásba ne vigyük, mert nemcsak a növényeinkre lehet káros, hanem a talajunk is erősen károsodhat.

A diófáinkról még szedhetünk pár levelet gyógyteának (árnyékos, hűvös helyen szárítsuk), és utána érdemes egy kis növényvédelmet bevetni a xanthomonasos baktériumos fertőzés ellen, illetve az almamoly is megjelenik napokon belül. A „bacik” ellen a réztartalmú szerek alkalmasak. A molyok ellen a Karate Zeon, Decis vagy a Mospilan valamelyike magfelelő. A fenti szerek a levéltetvek, illetve a gubacstetvek ellen is hatékonyak. A dióburok-fúrólégy majd csak egy hónap múlva lesz esedékes, de az ördög nem alszik!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)