Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 13 év börtönt kapott édesanyja megöléséért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. április 28. 13:30
13 év börtönt kapott édesanyja megöléséért
A Gyulai Törvényszék közleménye

V. G. vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben április 28. napján megtartott tárgyaláson az jogerős ítélet született – olvasható a Gyulai Törvényszék közleményében.

Mint írták, a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. Ezért őt 13 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, valamint az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezte továbbá a vádlottat az eljárás során felmerült 1.140.579 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A közleményben emlékeztettek, a vádlott az édesanyjával élt, aki ragaszkodásával és gondoskodásával kisajátította és teljesen irányítása alá vonta a vádlottat. A vádlott szeretett volna már elköltözni az édesanyjától, önálló életre vágyott, azonban az édesanyja ezt nem engedte. A sértetti ellenállás miatt a vádlottban az érzelmi feszültség folyamatosan fokozódott. 2020. július 16-án reggel az édesanya a számítógép előtt ült, amikor a vádlott elkérte tőle az albérlőik telefonszámát. A sértett szóvá tette a vádlottnak, hogy „miért nem tud várni”, majd miközben felírta egy cetlire a telefonszámokat, a vádlott által flegmának ítélt megjegyzéseket tett.

A vádlott ezen feldühödött és több alkalommal megütötte a sértettet, aki az ütések hatására a földre esett. A vádlott ezt követően magához vett a konyhából egy disznóvágáskor használatos kést, majd visszatért a szobába és több alkalommal megszúrta a sértettet.

A sértett a bántalmazás következtében elhalálozott. A vádlott a holttestet az udvaron ásott gödörbe temette. Ezt követően megreggelizett, majd mivel arra az álláspontra jutott, hogy úgysem tudja ezt megúszni, tettét bevallotta a rendőrségen – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)