Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Salátanapot tartottak az Erkel Ferenc gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. március 23. 15:00
Salátanapot tartottak az Erkel Ferenc gimnáziumban
Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg az egészségnapot

Az egészséges életmód jegyében tartották meg az Egészségesen éld az életed! elnevezésű rendezvényt az Erkel Ferenc gimnáziumban március 23-án. A 24. alkalommal megrendezett eseményt az intézmény azért szervezi, hogy a tanulók idejekorán találkozzanak a szervezetük számára is hasznos táplálékok különböző változataival, és a lehető legtöbbet megtudják arról, mit tehetnek egészségükért.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A rendhagyó iskolai nap előadásokkal indult, de szemétszobor-szépségverseny, salátakészítés és a már megszokott sportverseny is a programok része volt. A fiataloknak többek között a biológia fakultációs iskolatársaik tartottak interaktív előadásokat a diéták káros hatásainak témájában, de szakemberek bemutatóit is végighallgathatták az érdeklődő diákok. 

A könyvtárban szónokversenyt szerveztek, amelyen az arra vállalkozók 3-5 percben kampányoltak egy előre megadott, egészségmegőrzéshez kapcsolódó témában. A folyosókon a salátakészítés mesterei mutatták be specialitásaikat, amiket Gombos Anett dietetikus és Beke Szilvia tanszékvezető főiskolai tanár, dékánhelyettes zsűrizett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Papp Mónika gimnáziumi tanár, a program szervezője elmondta: az első salátanapot 1998-ban tartották. Hozzátette: idén reklámfilmrendezés és logótervezés is akadt a játékos kihívások között. 

– Ökoiskola vagyunk, így az idei újdonság az, hogy komposztálóban gyűjtünk minden arra alkalmas hulladékot az emeleteken és az udvaron is. A koronavírus-járvány miatt két év kimaradt, de bízunk abban, hogy ezek után már minden évben meg tudjuk majd rendezni az iskola több mint 20 éve indult egészségnapját.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)