Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar Közút: a tél zárultával kezdődnek az útfelújítások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. március 23. 15:30
Magyar Közút: a tél zárultával kezdődnek az útfelújítások
Útfoltozásra ebben az évben mintegy 90 ezer tonna aszfalt felhasználását tervezik, csaknem 9 milliárd forint értékben

A téli hónapok után újra a felújításokra és burkolatjavításokra fókuszál a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A mostani tél kevésbé volt csapadékos, viszont a gyakori éjszakai és reggeli fagyok miatt így is 122 ezer tonna sót és 9,8 millió liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a cég által kezelt 32 ezer kilométeres közúthálózatra – írták.

Előbbi 13 százalékkal kevesebb, utóbbi viszont 35 százalékkal több a 2020-2021-es télhez képest. A látványosan megnövekedett oldatfelhasználást egyébként az átlagtól jóval nagyobb mennyiségű ónos eső indokolta – fűzték hozzá. „Most újra a teljes körű felújítások kerülnek fókuszba, továbbá a cég 95 mérnökségének brigádjai is a burkolathibák megszüntetésére koncentrálnak” – fogalmaztak.

A burkolathibákkal kapcsolatos kárbejelentések száma 2021 első két hónapjához képest idén január-februárban 33 százalékkal kevesebb volt – írták.

„Azért, hogy ez a jövőben sem változzon, a napokban újra a teljes körű felújítások kerültek a középpontba. Tavaly évtizedes rekordot döntött a Magyar Közút, ugyanis közel 1280 kilométernyi, főleg mellékút felújítása indulhatott el, míg idén a rekordhoz képest is további 15 százalékkal több, mintegy 1500 kilométernyi úton kezdődhetnek el az átfogó beavatkozások 300 milliárd forintot meghaladó értékben” – ismertették.

A Magyar Közút útfoltozásra ebben az évben mintegy 90 ezer tonna aszfalt felhasználását tervezi, csaknem 9 milliárd forint értékben. „Ezen kívül alvállalkozóikon keresztül végzett lokális burkolatjavítási munkákra közel 3 milliárd forintot fordítanak majd” – jelezték.

A Magyar falu útfelújítási program keretében 2021-hez képest 5,5 milliárd forinttal többet, 16,5 milliárd forintot használhatnak fel az idén burkolatfelújtásra – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)