Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükség Szőllősgyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. március 08. 14:43
Tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükség Szőllősgyulán
Folytatódik a gyűjtés a kárpátaljai település számára

Lapunk is beszámolt róla, hogy tegnap Görgényi Ernő polgármester átadta a gyulaiak adományát a kárpátaljai Szőllősgyula polgármesterének, Sápi Sándornak – erről tartott sajtótájékoztatót a városvezető és Alt Norbert alpolgármester március 8-án.

alt norbert és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta: azért vitték el személyesen az adományokat, mert szerették volna garantálni, hogy valóban azokhoz jutnak el a csomagok, akik számára meghirdették a gyűjtést. Az elmúlt napokban több hír is volt olyan esetekről, hogy fegyveresek térítettek el adományokat szállító teherautókat, illetve azokat központi raktárakba szállították, attól kezdve pedig nincs rálátás arra, hogy hová kerülnek a csomagok.

Mint mondta, a szállításhoz a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Gyulai Szakképző Centrum biztosított járműveket.

Kiemelte: először a nyugdíjasoknak juttatnak a gyulai adományokból, akik nehéz helyzetben vannak, a nyugdíjuk – átszámítva – jellemzően 15-20 ezer forint.

Hozzátette: ez még csak a krízis eleje, ez csak rosszabbodni fog, a szegényebb rétegek, akik az ostromlott városokban vannak, még csak várhatóan most fognak elindulni a határ felé, őket pedig el kell majd látni. A helyi polgármesterrel megbeszélték, hogy az adományok egy részét, nagyjából tíz százalékát, továbbítják a belső területeken élőknek és a katonáknak.

Görgényi Ernő és Alt Norbert is hangsúlyozták: a gyűjtés folytatódik, de ruhákra jelenleg nincs szükség, a hangsúly a takarókon, ágyneműkön, matracokon, valamint a tartós élelmiszeren, élesztőn, liszten van.

Az adományokat, ahogy eddig is, a művelődési központban lehet leadni, a következő szállítmány várhatóan két hét múlva indul el Szőllősgyulára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)