Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a gyulaiak adományait Szőllősgyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. március 07. 19:33
Átadták a gyulaiak adományait Szőllősgyulán
A fürdővárosi delegáció ma utazott a kárpátaljai településre

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

Átadták a gyulaiak adományait hétfőn a kárpátaljai Szőllősgyula polgármesterének, Sápi Sándornak – adta hírül hivatalos közösségi oldalán a fürdővárosi polgármester.

Görgényi Ernőn kívül a gyulai delegáció tagja volt Alt Norbert alpolgármester, Balog Tibor adventista lelkipásztor és Gyepes Zsolt – derül ki a posztból.

A küldöttség a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Gyulai Szakképző Centrum szállító járművével érkezett a helyszínre.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

A polgármester azt írta, a nagyszőllősi járásban nem tapasztalták a háború fizikai jeleit, de az embereken érezhető volt a feszültség, a félelem; sokan elmenekültek.

Szőllősgyulán a helyi polgármesterrel és a járási tanács elnökével, Rezes Károllyal is találkoztak, akik elmondták, hogy helyben a nyugdíjasok vannak most nehéz helyzetben, ezért először nekik juttatnak a gyulai adományokból. Arról is beszámoltak, hogy egyre több menekült várható Kárpátaljára.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

„Szívszorító volt látni a határátkelőn, amint anyukák a gyermekeikkel és sokszor idősebb nőkkel együtt menekülnek. Csak egyet kívánhatunk: legyen béke!” – fogalmazott Görgényi Ernő, hozzátéve, hogy a gyűjtést tovább folytatják.

Mint azt korábban megírtuk, az ukrán–orosz háború kitörése után adománygyűjtő akciót indított a gyulai önkormányzat a partnertelepülésén élők és az ott elszállásolt menekültek megsegítésére. A fürdővárosban magánemberek, szervezetek és cégek is adakoztak, a Gyulahús Kft. például 250 kilogramm gyulai kolbásszal segítette a kezdeményezést. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)