Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkergették a telet a gyerekek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. március 02. 10:09
Elkergették a telet a gyerekek
Téltemető ünnepséget rendezett a Németvárosi Óvoda

Fotó: Németvárosi Óvoda

Téltemető ünnepséget rendezett március elsején a gyulai Apor téren a Németvárosi Óvoda. A gyerekek mondókákkal, lármázással, zajkeltő eszközökkel és szalmabábégetéssel igyekeztek elűzni a hideg időt.

Pálovitsné Czene Ágota intézményvezető elmondta: 29. alkalommal szervezték meg az eseményt, amelyre az Implom József általános iskola diákjait és az óvodások szüleit is meghívták.

– Hangos lármázás közepette az Apor térre vonultunk, ahol találkoztunk az iskolásokkal. Az ünnepségen a múlt héten elkészített zajkeltő eszközökkel, illetve az otthonról hozott kereplőkkel, lábasokkal, sípokkal és dobokkal igyekeztünk minél nagyobb zajt csapni, miközben magyar és német mondókákat, énekeket adtunk elő – fejtette ki. A csapat a tavaszt jelképező kapun is átbújt, hogy végleg megszabaduljon a téltől.

Fotó: Németvárosi Óvoda

Az intézményvezető elmondta: Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának jóvoltából az esemény végén egy nagy adag farsangi fánkot is szétosztottak a résztvevők között. 

Pálovitsné Czene Ágota kiemelte, a rendezvény bázisintézményi program is volt, amelyet más nemzetiségi intézmények is megismerhettek. Hozzátette: négy óvodapedagógus Budapestről jött el megnézni az eseményt. 

Fotó: Németvárosi Óvoda

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)