Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dupla győzelemmel nyertek bajnoki címet az U19-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 02. 10:00
Dupla győzelemmel nyertek bajnoki címet az U19-es Amazonok
Arany Bácska–Gyulai Amazonok 2-4 (0-1) és Gyulai Amazonok–HFC leány futsal U19 13-1 (4-1)

Az U19-es futsalbajnokságban szereplő Gyulai Amazonok csapata két mérkőzést is lejátszott február 26-én és 27-én. Molnár Ágnes alakulata jánoshalmi és hódmezővásárhelyi együttesekkel nézett szembe.

kiegyensúlyozott teljesítménnyel nyertek bajnoki címet az u19-es amazonok

Fotó: Gyulai Amazonok

A fürdővárosi együttes százszázalékos mérleggel a háta mögött várta ellenfeleit. A gyulai gárda számára fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen azokkal behozhatatlan előnyt szerezhetett.

Molnár Ágnes együttese szombaton az Arany Bácska ellen lépett pályára. A hazai gárda a tabella második helyéről várta a fürdővárosi csapatot, amely a mezőny egyetlen tagjaként mért vereséget a jánoshalmi alakulatra.

A soros bajnokit a hazai gárda kezdte jobban, nyílt játéka meg is lepte a gyulai csapatot. Ahogy telt az idő, úgy rázódott bele a játékba a vendég együttes, Hack Fanni a 11. percben pedig a vezetést is megszerezte csapatának.

A második félidőben Sovány Dorina szabadrúgásból növelte az előnyt, ám a hazai gárda két vendéghibát kihasználva egy percen belül egalizálni tudta az eredményt. 2-2.

A mérkőzés utolsó öt perce is izgalmasan telt, a találkozó leglátványosabb gólja Pribék Andreához nevéhez fűződik, aki Lovas Laurával végig „egyérintőzte” a pályát, majd a kapust is kijátszva szerezte meg a vezetést. A mérkőzés végén a hazai csapatnak kigyűlt a hat szabálytalansága, így Sovány Dorina végezhetett el a 10 méterest. Nem hibázott, nagy erővel rúgta a léc alá a labdát. 4-2.

Gyulai gólok: Sovány Dorina (2), Hack Fanni és Pribék Andrea.

Másnap a bajnoki címre törő korosztályos gárda a HFC U19-es leány-futsalegyüttesét látta vendégül. A hazai csapat más összeállításban lépett pályára, mint szombaton, ám ettől függetlenül a győzelemért játszott riválisa ellen.

A találkozó elején meglepett bennünket a vendég együttes, de Lovas Laura duplája mellett Mészáros Viktória és Pribék Andrea is értékesíteni tudta helyzeteit, amelyekre egy válasz érkezett, így 4-1-es vezetéssel cseréltünk térfelet – olvasható az gyulai gárda közösségi oldalán.

A kiválóan kezdő gyulaiak a második félidőben is eredményesen támadták ellenfelük kapuját: újabb 9 gól született. A hazaiaktól Pribék Andrea 5, Nagy Katalin és Lovas Laura 3-3 gólig jutott, Mészáros Viktória pedig egyszer vette be a hódmezővásárhelyi kaput.

Gyulai gólok: Pribék Andrea (5), Nagy Katalin (3), Lovas Laura (3) és Mészáros Viktória.

– Az egész bajnokságban kiegyensúlyozottan és tudatosan játszott a csapat, aminek meg lett az eredménye. A kiváló hangulat mellett fő erősségünk a csapategység és a technikás játék, emellett minden alkalommal mentálisan is felül tudtunk kerekedni ellenfeleinken. Kiváló felkészülési lehetőség volt a téli szezonban a futsalbajnokság, jót tett a csapatnak, hogy az őszi pihenő óta is versenyben maradtunk. Hétvégén már rajtol az NB II.-es labdarúgó-bajnokság, amire gőzerővel készülünk. Büszke vagyok a csapatra az egész évben nyújtott teljesítményért – értékelt Molnár Ágnes.

A Gyulai Amazonok U19-es futsalcsapata százszázalékos eredménnyel biztosította be bajnoki címét.

A bajnoki címet nyert csapat tagjai: Lovas Laura, Komlósi Anna, Mezei Virág, Hack Fanni, Szappanos Katalin, Kósa Noémi, Sovány Dorina, Árgyelán Petra, Pribék Andrea, Nagy Katalin, Bukor Zoé, Kónya Andrea, Danics Boglárka, Mészáros Viktória és Szelei Nóra. Edző: Molnár Ágnes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)