Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalag került az Erkel Ferenc gimnázium végzőseire

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. február 06. 11:00
Szalag került az Erkel Ferenc gimnázium végzőseire
Az ünnepség után a Vigadóban tartottak zártkörű tanár-diák vacsorát
A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium végzőseinek ballagási ruhájára február 5-én került fel a középiskolai évek végét jelző szalag. Az ünnepségen, amelyet a művelődési központban tartottak, Zámori Ida igazgatótól elmondta: négy osztályban 119 diák végez az idei tanévben. Az intézmény vezetője hozzátette: pont ugyanannyian kapnak szalagot most, mint ahány esztendeje Gyulán a gimnáziumi oktatás megkezdődött. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ünnepség az iskola énekkarának előadásával vette kezdetét, majd az intézmény zenekedvelő diákjai kedveskedtek a ballagóknak zenés előadásukkal. Ez után következett Zámori Ida köszöntője. 

– Közösen ünnepeljük az érettségi előtt álló 119 tanulónkat. Most egyszerre járja át szívünket az öröm és a meghatottság, a félelem és az aggódás: a mi erkeles diákjaink ők, akiknek hamarosan el kell engednünk a kezét – kezdte beszédét az igazgató.

Zámori Ida igazgató

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Böjte Csaba bölcs gondolata talán megnyugtat bennünket, hiszen ő azt mondja, hogy bátran vegyük célba a kiválasztott hegycsúcsot. Arról a pontról akkor igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk. Kedves Végzőseink! Ti már elindultatok ezen az úton. Utatok abból a szeretetteljes szülői házból vezetett, amely a biztonságot, a törődést, az igaz szeretetet jelenti számotokra. Gimnáziumunkban igyekeztünk mindent megadni a tehetségek kibontakoztatásához, hiszen egyszerre csiszoltuk elméteket, formáltuk akaratotokat, hívtuk életre a bennetek rejlő mozgatóerőt, és nem utolsósorban törekedtünk arra, hogy képessé váljatok mindezek tolmácsolására. Miért fontos az elme, az akarat, a szorgalom és a beszéd együttes kimunkálása? Mert ezek által válunk szellemi és lelki tehetséggé, azaz emberré. Az értelemmel tudunk különbséget tenni jó és rossz között, akaratunkkal választjuk meg a legjobb döntéseinket, szorgalmunkkal, a két kezünkkel egyszerre követjük az ész utasításait, így létrehozva új dolgokat, teremtve új világokat. A kimondott szóval közvetítjük gondolatainkat, tesszük hitelessé önmagunkat. A tudás, az akarat, a tett és a szó, tehát az négy útravaló, mely közelebb vihet majd benneteket céljaitok megvalósításához – fogalmazott Zámori Ida

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az iskolában hagyomány, hogy az erkeles közösség által megválasztott diákigazgató a szalagavatón elmondja gondolatait az iskolában eltöltött évekről, idén Megyebíró István búcsúzott el így a többiektől. A folytatásban a végzősök, illetve tanáraik mellkasára is felkerült a szalag, majd a szülők búcsúztatóját hallgatták meg a megjelentek. Az este az osztályok ünnepi műsorával ért véget. 

A szalagavatót követően zártkörű vacsorát tartottak a Vigadóban. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)