Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - NNK: az 1812-es hívószámú Egészségvonal váltja a koronavírus-zöldszámot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. február 02. 16:30
NNK: az 1812-es hívószámú Egészségvonal váltja a koronavírus-zöldszámot
Az Egészségvonalon gyors, hiteles és naprakész információkat tudnak nyújtani bárkinek

Az Egészségvonal teljes egészében átveszi a jelenleg működő, a koronavírus-információkkal kapcsolatos zöldszámokra érkező hívásokat, így azok a számok február 11-én megszűnnek – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-t.

A 2019-ben kezdődő koronavírus-járvány miatt létrehozott koronavírus-zöldszám bizonyította, hogy nagy szükség van egy megbízható, komplex, egészségügyi alapellátási és népegészségügyi témájú, hiteles tartalommal ellátott, a nap 24 órájában elérhető információs központra. Ezért létrehozták a 1812-es hívószámú – szintén folyamatosan elérhető – Egészségvonalat, ahol általános tájékoztatást adnak a védőoltásokkal, a koronavírussal, a betegség megelőzésével, a teendőkkel kapcsolatban, valamint információt nyújtanak a hatályos jogszabályokról, rendelkezésekről is – közölték.

Az Egészségvonal nem a sürgősségi betegellátással kapcsolatos feladatokat látja el – hívták fel a figyelmet –, ezért ilyen esetekben továbbra is a mentőszolgálat 104-es hívószámát vagy a 112 egységes segélyhívó számot kell hívni.

Az egeszsegvonal.gov.hu oldalon pedig szintén naprakész információk találhatók valamennyi egészségügyi szolgáltatásra, ellátásra vonatkozó leírással, és az igénybevételükhöz kapcsolódó tudnivalókkal.

Az Egészségvonalon gyors, hiteles és naprakész információkat tudnak nyújtani bárkinek, ezért az ezekkel kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal nem szükséges a háziorvost vagy a szakorvost felkeresni, vagyis az egeszsegvonal.gov.hu igénybevétele csökkenti az orvosi praxisok terheltségét – írta az NNK.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)