Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jó egy kis havat seperni!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. január 16. 13:00
Jó egy kis havat seperni!
Vizsgáljuk át bevermelt, betárolt gyümölcseinket, zöldségeinket!

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Megmutatta magát a tél! Régen sepertünk már havat, bár ez a része nem hiányzik a télnek, de a növényeinknek szükséges ez az időjárás. A sok kártevő és kórokozó megszenvedi az ilyen időt. Remélhetőleg!

A tujáink kihajló ágairól a rárakódott havat óvatosan seperjük le, vagy finoman ütögessük le, hogy mihamarabb visszahúzódjanak eredeti állásukba! A kúszó borókákról és a talajtakarókról nem kell a havat eltávolítani, azokra jótékony hatást gyakorol. Az atka és a tetvek petéi meggyérülnek. Arról nem is beszélve, hogy a délről betolakodó kártevők és kórokozók is megszenvedik a mi hólapátolásunkat.

Lassan növekszik a nappali megvilágítás időtartama. Ezt a növények azonnal megérzik. Fokozódik az élettevékenységük, és lehet, hogy még az életkedvük is, főleg akkor, ha még segítünk is nekik egy kis tápoldatozással. Vízkereszttől kezdve az áttelelő növényeinket és a szobanövényeinket kínálgassuk tápoldattal, legalább kéthetente.

A bevermelt, betárolt gyümölcseinket, zöldségeinket vizsgáljuk át, nem ütötte-e fel valami feneség a fejét, mert az hamar terjed egyik terményről a másikra. Ne hagyjuk! A gyökeres karácsonyfát, amennyiben a talaj fagyottsága még engedi, kiültethetjük, és ne felejtsük el alaposan beöntözni! Az új esztendőben kívánok mindenkinek sok mosolyt és nevetést!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)