Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendőrautót rugdosott egy férfi Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. január 03. 15:00
Rendőrautót rugdosott egy férfi Gyulán
Garázdaság és rongálás vétsége miatt emeltek vádat ellene

Garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 25 éves büntetett előéletű kunágotai illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben, aki kitörte egy rendőrautó ablakát – derül ki a Békés Megyei Főügyészség közleményéből.

Mint írták, a férfi 2020. szeptember 6-án a kora hajnali órákban Gyulán, az autóbusz-pályaudvaron ittas állapotban a jobb öklére tekerte a nadrágszíját, majd a kezével több alkalommal a levegőbe bokszolt. A rendőrjárőrök a férfit intézkedés alá vonták, de a terhelt nem volt hajlandó elmondani a nevét és a lakcímét, és a vele szemben intézkedő rendőrjárőröknek azt mondta: „őt egy csicska őrmester ne igazoltassa!” Eközben még egy rendőrjárőr érkezett a helyszínre, így már négy rendőr intézkedett a férfival szemben, a terhelt azonban továbbra sem tett eleget a rendőri felszólításoknak. 

A rendőrök testi kényszer alkalmazásával a földre fektették a férfit, megbilincselték, majd odakísérték a szolgálati gépkocsihoz, hogy beültessék. A férfi ellenállásképpen befeszítette magát, hogy megakadályozza az előállítását. Végül sikerült a hátsó ülésre beültetni, de a férfi a rendőrautó jobb hátsó ajtajának üvegére rúgott, ami összetört.

Az önkívületi állapotba került férfihez a rendőrök hívták a mentőket, akik kórházba szállították. Ott tovább folytatta a hangos káromkodást, fenyegetőzést, ezért kapott egy nagy adag nyugtatót.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében közérdekű munka büntetésre ítélje, és kötelezze őt a rendőrautó megrongálásával okozott 80 ezer forintos kár, valamint a nyomozás költségeinek megtérítésére.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)