Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is gyűjtik a cipősdobozokat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. december 09. 16:00
Idén is gyűjtik a cipősdobozokat Gyulán
Mutatjuk, hol adhatók le az adományok
Idén is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához a gyulai baptista gyülekezet. Merényi Zoltán lelkipásztor lapunknak elmondta: a kezdeményezés húszéves, és Gyulán is hosszú évek óta gyűjtenek az akció keretében a rászoruló gyerekeknek.

képünk illusztráció

Fotó: pixabay.com

– A gyulai gyermekeket december 22-én ajándékozzuk meg, személyes meghívás alapján. A fennmaradó ajándékokat Sarkadon, Mezőgyánban és Kárpátalján adjuk át rászoruló családoknak – kezdte Merényi Zoltán

– Az adományozó keressen egy-egy cipősdobozt, majd döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékod, végül a dobozt töltse meg ajándékokkal. A csomagba bármit tehetünk, aminek egy gyerek örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet – fűzte hozzá. A lelkész azt javasolta, adjunk mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt, játékot, higiéniai felszerelést, édességet, esetleg íróeszközöket. 

A szervezők arra kérik az adományozókat, hogy az ajándékcsomagba ne tegyenek agresszivitásra késztető képeket, játékokat, vagyis játékpisztolyt, kést, pc-játékot. Szintén nem várnak konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, törékeny tárgyat, gyógyszereket.

– Arra kérünk mindenkit, hogy az elkészített ajándékod csomagolják be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragasszák le átlátszó cellux ragasztószalaggal, vagy kössék át zsineggel. Így nem nyílik ki szállítás során a csomag, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor. A dobozra jól láthatóan fel kell írni, hogy milyen korosztályú lánynak, fiúnak szánják a csomagot – fejtette ki.

A szervezők december 6. és 18. között várják az adományozókat gyülekezetük imaházában (Gyula, Munkácsy Mihály utca 11/b) naponta 15 és 18 óra között. A csomagokat a korábbi évekhez hasonlóan az Almásy-kastély ajándékboltjában is le lehet adni nyitvatartási időben. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)