Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is gyűjtik a cipősdobozokat a gyulai Almásy-kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. november 29. 11:11
Idén is gyűjtik a cipősdobozokat a gyulai Almásy-kastélyban
December 18-ig várják a rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat

Fotó: Erkel Ferenc NKft./Botyánszky Mária 

Idén is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat országos cipősdoboz-akciójához a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, december 18-ig várják a rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat – tájékoztatott a kiállítóhelyet is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Fekete-Dombi Ildikó.

Elmondta: a csomagokat keddtől péntekig, illetve vasárnap 10–16 óra között, szombatonként 18 óráig lehet leadni „a Mikulás hálószobájában”, amelyet a kastély fogadóterében alakítottak ki. 

A segíteni szándékozóknak keresniük kell egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, amelyet megtöltenek meglepetésekkel, attól függően, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánják az ajándékokat – ismertette. 

– Az ajándékcsomag tartalmazhat mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt, játékot, sporteszközt, higiéniai felszerelést, édességet, íróeszközt, egyéb iskolai felszereléseket, és kedves lehet még egy képeslap néhány üdvözlő sorral – sorolta az ügyvezető.

Az országos kezdeményezés szervezői arra kérik az adományozókat, hogy a dobozba ne tegyenek agresszivitásra késztető képeket, játékokat, konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, törékeny tárgyat, gyógyszereket. A sampont, testápolót és más folyékony tárgyat tanácsos gondosan becsomagolni egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagot.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a becsomagolt dobozokon kérik jól láthatóan feltüntetni, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek készült az ajándék.

Az összegyűjtött csomagokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyerekekhez, még az ünnepek előtt. A jótékonysági akció elsődleges célpontjai a gyermekotthonok, a nagycsaládosok szervezetei, a kórházak, a fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok és civil szervezetek.

Fekete-Dombi Ildikó kiemelte: a látogatóközpont 2016-os megnyitása óta gyűjtőpontja az akciónak; míg 2020-ban 171, addig tavaly már 249 ajándékcsomagot fogadott az Almásy-kastély.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)