Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Mikulás dolgozószobájában gyűjti a cipősdobozokat a gyulai kastély

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. november 28. 15:15
A Mikulás dolgozószobájában gyűjti a cipősdobozokat a gyulai kastély
Szombatonként adventi programokkal is várják az érdeklődőket

Idén is csatlakozik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont a Baptista Szeretetszolgálat cipősdobozgyűjtő kampányához, az adományokat a régi fogadótérben, „a Mikulás dolgozószobájában” gyűjtik.

A kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc NKft. közleményében azt kérte, az adományozók tüntessék fel a becsomagolt dobozon, hogy milyen korosztályú, nemű gyermeknek szánták a csomagot, amelybe ifjúsági és mesekönyv, színező, játék, sporteszköz, higiéniai felszerelés, édesség, íróeszköz és egyéb iskolai felszerelés is kerülhet. Agresszivitásra késztető kép és játék, konzerv, romlandó étel, gyümölcs, törékeny tárgy, gyógyszer és folyékony termék viszont ne legyen a dobozban (a sampont, testápolót gondosan be kell csomagolni egy zárható tasakba) – írták.

A közleményben kiemelték: a gyűjtőponton interaktív elemekkel várják a cipősdobozzal érkezőket, akik lepecsételhetik kívánságaikat tartalmazó levelüket a Mikulás íróasztalánál, majd bedobhatják a postaládájába. Emellett hagyhatnak üzenetet egy több száz méter hosszú papíron, fotózkodhatnak a nagyszakállú karosszékében ülve, és egy régi készülék segítségével még telefonálhatnak is vele.

A kastélyparkban két szombaton (december 3-án és 17-én) kézművesvásárt is rendeznek, a karácsonyt megelőző három szombaton pedig saját kezű meglepetések készítésére is lehetőség nyílik az épület csemegetárában. December 17-én látványfőzést rendeznek, ahol kímélő karácsonyi finomságok készülnek majd.  

A részletes programsor megtalálható a látogatóközpont honlapján: https://gyulaikastely.hu/esemeny/rakeszulunk-az-unnepekre-adventi-programok-a-kastelyban/.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)