Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kitüntették a rendszeres véradókat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. december 08. 15:30
Kitüntették a rendszeres véradókat Gyulán
Idén szűk körben ünnepelték a véradók napját

Ötven rendszeres véradót tüntettek ki november 30-án a Magyar Vöröskereszt gyulai székházában. Az ünnepséget idén szűk körben rendezték meg. 

Tóth Zoltánné a békés megyei szervezet vezetője lapunknak elmondta: nagyon hálásak a véradók hasznos tevékenységéért, ezért a járványhelyzet ellenére is szerették volna megünnepelni a véradók napját.

– Minden évben elismerjük a véradókat és a szervezőket. Ehhez a hagyományhoz igazodva, a járványügyi szabályokat betartva, kis létszámban idén is megtartottuk az eseményt – emelte ki a területi vezető. 

Mint megtudtuk, Gyulához tíz olyan település tartozik, amely állandó véradó hellyel rendelkezik. Ezeken a helyszíneken éves szinten megközelítőleg 2500 ember fordul meg rendszeresen.

A Magyar Vöröskereszt gyulai szervezete egy-egy településen több alkalommal is szervez véradást. A következő ilyen program december 9-én Eleken lesz, Gyulán pedig  minden hétfőn 8 és 16 óra között, illetve péntekenként 8 és 12 óra között adhatnak vért az arra vállalkozók a kórház udvarán található véradó állomáson. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)