Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyorsabb és egyszerűbb lesz az adatváltozásokkal kapcsolatos ügyintézés és a közművek átírása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. december 01. 16:12
Gyorsabb és egyszerűbb lesz az adatváltozásokkal kapcsolatos ügyintézés és a közművek átírása
Jövő januártól vezetik be az adatváltozás-kezelési szolgáltatást

Gyorsabb és egyszerűbb lesz az adatváltozásokkal kapcsolatos ügyintézés és a közművek átírása 2022 januárjától – hívta fel a figyelmet közleményében a Békés Megyei Kormányhivatal.

Mint írták, 2022. január elsejétől az ügyfelek kezdeményezhetik, hogy nevük, címük, okmányadataik változásairól elektronikusan kapjanak értesítést a velük szerződéses jogviszonyban álló közművek és cégek, kiváltva a személyes ügyintézést.

Kiemelték: az ingyenes adatváltozás-kezelési szolgáltatás bevezetésével az ügyfél és a szolgáltatói oldalon is csökkennek az adminisztrációs terhek, és jelentős időt takaríthatnak meg a családok.

Az e-bejelentő első ütemben a lakossági ügyfelek változásügyeiben, a közműszolgáltatókat és a távközlési vállalkozásokat érintően lesz elérhető. A következő fejlesztési ütemben többek között a bankokkal és a biztosítókkal egészül ki a szolgáltatók köre, és a természetes személyeken túl a gazdasági társaságok, valamint az egyéni vállalkozók is igénybe vehetik majd a szolgáltatást.

A projekt megvalósításához a Miniszterelnökség vezette konzorcium 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)