Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dandártábornoki kinevezést kapott a fürdővárosi származású Christián László

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. november 10. 14:00
Dandártábornoki kinevezést kapott a fürdővárosi származású Christián László
A mai napig igyekszik megőrizni gyulaiságát

Christián László és családja Áder János köztársasági elnökkel

Fotó: Láng-Miticzky András 

A gyulai származású Christián Lászlót rendőr dandártábornokká nevezte ki október 23-án a köztársasági elnök. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorhelyettesét ennek apropóján kérdeztük. 

– Nagyon megtisztelő a kinevezés, ami a családom támogatása nélkül nem sikerült volna. Amikor 2002 szeptemberében a vám- és pénzügyőrség állományába kerültem hadnagyként, még nagyon távolinak tűnt ez a nap – kezdte Christián László

Christián László első vezető beosztását  2005-ben kapta meg, akkori munkahelyén revizor lett, majd alig egy évvel később osztályvezetőnek nevezték ki.

– Ezek után, azt hiszem, mondhatom, hogy az ismeretlenbe ugrottam fejest 2008-ban. Ekkor kérvényeztem egy év illetmény nélküli szabadságot annak érdekében, hogy az egyetemi oktatói karrierem is elindulhasson. Ezt az időszakot arra használtam, hogy megírjam a PhD-disszertzációmat. Voltam az egy év alatt Angliában, az Egyesült Államokban, Németországban és Olaszországban, annak érdekében, hogy lássam, miként működik a rendészet a nagyvilágban – részletezte.

Mint megtudtuk, elsőként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán kezdett el dolgozni egyetemi oktatóként, majd a rendőrtiszti főiskola oktatója lett. Itt előbb tanszékvezető-helyettesnek, majd tanszékvezetőnek kérték fel. Innen vezetett az út az oktatási rektorhelyettes, majd a dantártábornoki kinevezés felé. 

– Nagy kihívás, nagy felelősség, nagyon intenzív munka a miénk, katonákat, rendőröket, közszolgálati vezetőket képzünk. Hatalmas megtiszteltetés a kinevezés, a legfontosabbnak, azt gondolom, hogy emberként tisztában legyünk azzal, honnan jöttünk és hová tartunk – mondta Christián László, aki azt is hozzátette: gyulaiságát igyekszik megőrizni, évente néhány alkalommal biztosan ellátogat a családjával a fürdővárosba. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)