Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Oktatási rektorhelyettesnek nevezték ki Christián Lászlót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. január 16. 14:00
Oktatási rektorhelyettesnek nevezték ki Christián Lászlót
A gyulai születésű rendőr ezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tölti be a posztot január 1-től

A gyulai születésű Christián László r. ezredest, jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszékének vezetőjét nevezték ki az egyetem oktatási rektorhelyettesének január 1-től.

christián lászló

Fotó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem/Szilágyi Dénes

Christián László korábban dolgozott a Vám- és Pénzügyőrségen, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Az NKE RTK Rendészetelméleti Kutatóműhely alapító vezetője, a Magyar Rendészet főszerkesztője, közel 100 publikáció szerzője. Christián László számos kitüntetés birtokosa, megannyi külföldi tanulmányúton vett részt az Egyesült Államoktól Kínáig. Fő kutatási területe a rendészet tárgykörében a magánbiztonság és az önkormányzati rendészet szerepe a 21. században – olvasható az NKE honlapján.

A frissen kinevezett rektorhelyettes elmondta, hogy óriási megtiszteltetésnek, egyben motiválónak tartja a kinevezését, amelyet szép kihívásként jellemzett.

Christián Lászlótól megtudtuk, hogy az egyetem körülbelül 1300 embert foglalkoztat, nagyságrendileg pedig 6000 hallgató tanul négy karon, amelyeken együtt tanulnak az egyenruhás szervek, a közigazgatási szakemberek, valamint van egy víztudományi kar is, amely több tucatnyi alap-, mester- és doktori képzést takar.

Kiemelte: a feladatai rendkívül szerteágazók, számos olyan munkája van, amelyek nem tartoznak a klasszikus oktatás igazgatáshoz, például a 21. század kihívásainak való megfelelés, vagy éppen a nyelvoktatás kérdéseihez való viszonyulás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)