Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyugtatóra ivott, majd balesetet okozott

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 16. 17:00
Nyugtatóra ivott, majd balesetet okozott
Vádat emeltek a 61 éves nő ellen

A Békés megyei ügyészi szervek a szeptember 06-12-e közötti időszakban 9 személlyel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, ebből 3 ügyben a Battonyai Járási Ügyészség, míg 6 ügyben a Gyulai Járási Ügyészség emelt vádat. A két ügyészség – a később részletezett kivételtől eltekintve – arra tettek indítványt, hogy a bíróságok tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésben pénzbüntetésre ítéljék az ittas sofőröket és tiltsák el őket a közúti járművezetéstől – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írták, az esetek közül kiemelést érdemel az az ügy, amelyben a Gyulai Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 61 éves büntetlen előéletű mezőhegyesi nővel szemben, aki úgy okozott balesetet, hogy nyugtatóra ivott.

A nő április 20-án, az esti órákban bort fogyasztott, amely nála enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett. Ezen felül bevett 3 szem altató-nyugtató hatású gyógyszert is, holott tudta, hogy az a vezetési képességekre hátrányosan hat. A gyógyszerek és az alkohol egyidejű fogyasztása tilalmazott, mert növeli a gépjárművezetési képesség csökkenését, megnő a reakcióidő és „alva vezetés” is előfordulhat. A nő másnap, a hajnali órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Mezőhegyes lakott területén, a II. József körúton a Posta utca felől a Rákóczi utca irányába. Haladása közben a II. József körút – Hunyadi utca kereszteződésében ittassága miatt nem észlelte és irányváltoztatás nélkül elütötte az előtte, vele azonos irányban, az úttest jobb oldali szélén kivilágított kerékpárt vezetve közlekedő nőt, aki a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nőt az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze őt az nyomozás során felmerült 40.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)