Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a Zeneműhelyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. augusztus 15. 11:00
Megnyitották a Zeneműhelyt
Az egykori 48-as Klubban próbateremcentrumot alakítanak ki

helyi zenekarok adtak koncertet a gyulai Zeneműhely szabadtéri színpadán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Megnyitották a gyulai Zeneműhelyt augusztus 14-én. A délelőtt folyamán mutatták be az elkészült próbatermet, délután pedig helyi zenekarok adtak koncertet az érdeklődőknek.

Csiernyik István, a Gyulai Zeneműhely Egyesület elnöke elmondta: a Zeneműhelyben próbateremcentrumot alakítanak ki, az egyik ilyen helyiség elkészült, ezt mutatták be a délelőtt folyamán a zenészeknek, zenekaroknak, érdeklődőknek.

Ahogy korábban lapunknak fogalmazott: olyan közösségi teret akarnak kialakítani, amely megoldást nyújt a próbákra alkalmas helyek hiányára, ahol nem csupán együttesek zenélhetnek, de önálló gyakorlásra is lehetőséget biztosítanak.

A Zeneműhelyt egy a közösségi terek kialakításáról szóló pályázat keretében valósították meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A délutáni órákban a Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű EFOP-projekt keretében rendeztek koncerteket a Zeneműhely szabadtéri színpadán. A megjelenteket Csiernyik István és Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő médiamenedzser köszöntötte. Utóbbi elmondta: programjaik által helyi értékekre és sokszínűségekre hívják fel a figyelmet.

A program versmondással – Lovas-Tóth Kata, Tóth Tibor és Varga Zoltán –, amelyhez a zenei aláfestést Csiernyik István, Nagy Attila és Árvay Kristóf szolgáltatták, majd színpadra lépett Peres Viki és Bíró Mesi, valamint az Instant Téboly és az Incze Pápa 62. zenekarok.

A fellépések után a jelenlévő zenészek örömzenélésével zárult a program.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)