Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lezárult a Zeneműhely-projekt, hamarosan bérelhetők a próbatermek, és elindulnak a zenés események

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 17. 10:40
Lezárult a Zeneműhely-projekt, hamarosan bérelhetők a próbatermek, és elindulnak a zenés események
Hangszereket vettek, és felújították a Béke sugárúti épületet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Próbaterem-használatot és számos zenés eseményt ígér a gyulai Zeneműhely, amelynek projektzáróját október 15-én tartották a Béke sugárúti helyszínen, az egykori 48-as Club épületében. Az állófogadással egybekötött zenés programra minden korábbi támogatót, segítőt meghívtak a szervezők. 

Csiernyik István, a Gyulai Zeneműhely Egyesület elnöke, a zeneműhely vezetője lapunknak elmondta: az elmúlt hónapok sok munkával teltek. 

– Egy pályázatnak köszönhető az indulásunk, két és fél éves megvalósítási időszakon vagyunk túl – fejtette ki. 

Mint ismertette, megújult a zeneműhelynek otthont adó épület, elkészültek a bérelhető próbatermek, és a hangszerbeszerzésen is túl vannak. 

– Úgy döntöttünk, a projekt zárásaként megvendégeljük azokat, akik biztosították nekünk a helyet, és segítettek minket a megvalósításban – tette hozzá.

Csiernyik István, a Gyulai Zeneműhely Egyesület elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Új próbaterem nyílt amatőr zenekaroknak, ahol koncertet is lehet tartani! – tette közzé Facebook-oldalán a polgármester.

Mint Görgényi Ernő írta, a Gyulai Zeneműhely Egyesület által megvalósított amatőr zenekari stúdió és próbateremcentrum megkezdte működését a Béke sugárút 28. szám alatt.

Az egykor az Erkel mozinak és az Ipar kocsmának otthont adó épületet önkormányzatunk azért vásárolta meg, hogy ott szabadidő- központot alakítsunk ki. Ennek megvalósítását lehetővé tette egy pályázat az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat segítségével az egykori mozi helyén bowlingpályát alakított ki a Dél-alföldi Wellness Egyesület, az Ipar kocsma helyén pedig próbatermet és koncerttermet létesített a Gyulai Zeneműhely Egyesület – fejtette ki.

Az egyesület két zenekari próbatermet és egy önálló gyakorlószobát alakított ki. A hely különlegessége az, hogy a hangszigetelt épületben elektronikus hangszerekkel gyakorolhatnak a zenészek, a zenét fülhallgatóval hallgatják, így zajt nem bocsát ki a próbaterem, nem zavarja a környékbeli lakosságot. Ez a zenészeket is megóvja a halláskárosodástól.

görgényi ernő polgármester a zeneműhelyben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Beszámolt posztjában arról is, hogy az egyesület 7,5 millió Ft támogatást nyert, önerőt is felhasznált, és az egyesület tagjai, főként Csiernyik István, két kezük munkájával is hozzájárultak a beruházás megvalósításához.

Remélem, hogy a koncertekre is alkalmas új létesítmény hozzájárul majd a gyulai könnyűzenei élet fellendítéséhez, az élő zenei kultúra terjesztéséhez! – fogalmazott a polgármester, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a termek bárki számára elérhetőek óradíj kifizetése fejében.

s akikért készült, épült, szépült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)