Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai zenei élet központja lesz az egykori 48-as Club épülete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. március 05. 11:20
A gyulai zenei élet központja lesz az egykori 48-as Club épülete
A közösségi tér kialakításra váró próbatermei nemcsak a zenekari, hanem az önálló gyakorlásra is lehetőséget kínálnak

csiernyik istván és alt norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Gyulai Zeneműhely Egyesület célja, hogy az egykori 48-as Club épülete a városi zenei élet központjává váljon – erről tartott sajtótájékoztatót Alt Norbert alpolgármester és Csiernyik István, a Gyulai Zeneműhely Egyesület elnöke március 5-én. 

Az eseményen kiderült: az ötletgazdák célja, hogy egy olyan közösségi teret alakítsanak ki, amely megoldást nyújt a próbákra alkalmas helyek hiányára.

– Legyen szó zenekari próbákról vagy egyéni hangszeres gyakorlásról, mindenképpen speciálisan erre kialakított teremre és hangszerekre van szükség. A Zeneműhely éppen ezt kínálja: kialakításra váró próbatermei nemcsak a zenekari, hanem az önálló gyakorlásra is lehetőséget kínálnak – ismertette Csiernyik István, majd hozzátette, hogy a teremben próbáló zenészek emellett megismerkedhetnek, együttműködhetnek egymással.

A Zeneműhely mindenki számára elérhető szolgáltatásaival, a hagyományos gyakorlóhelyiségek és a technikai fejlődés által kínált új lehetőségek ötvözésével modern, innovatív megoldásokat kíván nyújtani egy inspiráló közegben. A összeállításra kerülő hangszerpark, illetve annak technikai és szoftveres támogatása minőségben az amatőröktől a magasan képzett zenészekig, hangzásban pedig a klasszikus jazztől a modern metálig minden igényt maximálisan kielégít – ígérik a szervezők.

Alt Norbert hozzátette: egymáshoz kapcsolódóan kilenc projekt zajlik éppen a városban a közösségi terek kialakításáról szóló pályázat keretében, néhány már el is készült, köztük az észak-törökzugi cross-fitnesz park. A többi projekt is jól halad: egyeseknél a munkálatok zajlanak, mások esetében a tervek pontosítása zajlik.

A Gyulai Zeneműhely Egyesület szervezésében az ide ellátogatók különböző zenei rendezvényeken – előadásokon, oktatásokon, koncerteken – is részt vehetnek. A későbbiekben az egyesület – egyelőre helyi szinten – tehetségkutatók szervezését is tervezi.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)