Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezüstös teniszlánycsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. június 25. 11:00
Ezüstös teniszlánycsapat
Kovács Hédi, Csukás Réka és Sebestyén Mira második helyen végzett a vidékbajnokságon

Sebestyén Mira, Kovács Hédi és Csukás Réka a dobogó második fokán

Fotó: Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub

Második helyen végzett a Lotto korosztályos vidékbajnokságon a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub Kovács Hédi, Csukás Réka és Sebestyén Mira alkotta leány csapata.

A lányok a második kiemelt soproni és a pécsi csapattal kerültek egy csoportba. A fürdővárosi hármas a pécsi együttes ellen magabiztos 4/0-s győzelmet aratott. Egyéniben mindhárom lány győzött, párosban pedig a Csukás Réka és Kovács Hédi alkotta kettős diadalmaskodott.

A soproni egyesület ellen ellen már nehezebb volt a gyulaiak dolga, de mégis 2/1-gyel tudtak fordulni az egyéni mérkőzések után. Kovács Hédi az egyes pályán, míg Csukás Réka a kettes pályán győzött. A párosok előtt már tudni lehetett, hogy mindössze hét gamet kell nyerniük a párosok során, és akkor megvan a fürdővárosi győzelem. Csukás Réka és Kovács Hédi párosa azonban nem elégedett meg ezzel, gigászi csatában kikaptak ugyan, de a végsőkig küzdöttek a maratoni, este kilenckor végződő mérkőzésen. Az eredmény a fürdővárosi párosnak kedvezett, hiszen 2/2-es állásnál a gamek számolása következett, így a gyulai lánycsapat jutott a döntőbe.

Másnap az első kiemelt Gellért SE együttese volt az ellenfél a döntőben, ahol Hédi az egyes pályán, Mira pedig a hármas pályán győzedelmeskedett, így újra 2/1-es állással várhatták a párosokat. A mérkőzésen egy szettet kellett volna nyerni a fürdővárosi együttesnek a végső győzelemhez, de ez sajnos nem jött össze, így a második helyet szerezték meg. Az eredmény azért is kimagasló, mert a hármas fiatalabbként szerepelt ebben a korosztályban.  

A fiú együttest az utolsó pillanatban, betegség miatt vissza kellett léptetnie a klubvezetésnek.

A csapatküzdelmek után az egyéni és páros megmérettetések következtek. Sebestyén Mira Kászoni Rékától kapott ki a 32. között, párosban pedig a 16 között kényszerült búcsúzni. Csukás Réka egyéniben a pécsi Krajcár Lilit verte meg, így bejutott a 16 közé, ahol a rutinos Kovács Luca Pankától szenvedett vereséget. Réka párosban a debreceni Bányai Boglárkával az oldalán a 16 között nyerni tudott, azonban a legjobb nyolc között kiesett. Kovács Hédi a 16 között a győri Füredi Lilit győzte le, azonban a nyolc között már nem bírt a remek napot kifogó Sziklai Eszterrel, így nem jutott be a legjobb négy közé. Hédi párosban Bucholcz Borával az oldalán szintén nem jutottak be a legjobb négy közé. A gyulai lányok eredménye azért is megsüvegelendő, mert három nap alatt fejenként nyolc, illetve kilenc mérkőzést játszottak a rekkenő hőségben.

A fiúk közül Alt Ádám az első körben magabiztos győzelmet aratott, majd a szegedi kiemelt Kovács Barnabással játszott, akitől vereséget szenvedett. Párosban nem volt szerencsés sorsolásuk, így már az első körben búcsúznia kellett Kövesliget Lénárddal az oldalán.

Július 3. és 5. között újra korosztályos versenyt rendez a gyulai teniszklub. A 12-es és 14-es korcsoportok játékosai és a férfi másodosztályú versenyzők mérik össze tudásukat a Minimelts Kupán. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)