Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Évet zártak a Viharsarki Vitézek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. június 20. 15:00
Évet zártak a Viharsarki Vitézek
Saját néven is versenybe száll a megyei amerikaifutball-csapat

Évértékelő ünnepséget és évzáró vacsorát tartott a gyulai székhelyű Viharsarki Vitézek amerikaifutball-csapata június 20-án. A hagyományteremtő szándékkal megtartott estén a klub az elmúlt egy év sikereit ünnepelte.

Saját néven futnának ki a pályára a gyulai székhelyű csapat tagjai

Fotó: facebook.com/viharsarkivitezek

Mészáros György, az egyesület elnöke elmondta, a csapatot egy tavaly májusban megfogant ötlet után kezdték el szervezni. A toborzás és az azt követő munka olyan sikeres volt, hogy a gárda az idei szezonba már 15 fővel csatlakozhatott a Jászberény Wolverines divízió II.-es gárdájához. A közös szereplés sikeres volt, hiszen a megyei együttes adta a közös csapat gerincét, a végelszámolásnál pedig két játékost is posztja legjobbjának választottak. Balatoni Róbert offense MVP, Kaszai János pedig MVP címet vehetett át a jászberényi klub vezetőségétől.

– Amikor elkezdtük megszervezni a jelenlegi csapat alapjait, magunk sem hittük volna, hogy ilyen sikeresek leszünk. Visszagondolva, egyetlen év leforgása alatt eljutottunk a bajnokságig, most pedig saját néven indulhatunk majd a következő szezonban – ismertette.

kaszai jánost és balatoni róbertet is a legértékesebb játékos díjával jutalmazták

Fotó: facebook.com/viharsarkivitezek

Vandra Ákos vezetőedző kiemelte, a sikeres évet a játékosok csakis maguknak és a befektetett munkájuknak köszönhetik, hiszen sem a városvezetéstől, sem a megyei vállalkozásoktól nem kaptak eddig támogatást, csupán a Dig-Build Kft. állt a gárda mellé.

– Az együttes gerincét alkotó tizenöt játékos rendszeres lehetőséget kapott a jászberényi gárdától a szezon során, így a „tűzkeresztségen” átesett amerikaifocisták megfizethetetlen tapasztalattal lettek gazdagabbak – tette hozzá.

A Viharsarki Vitézek csapata négy mérkőzésen egy győzelmet és három vereséget ért el, az első hivatalos mérkőzésen rögtön az első touchdown és az első pontrúgás is összejött a gyulai különítménynek. A folytatásban Békés megye egyetlen „sisakos” gárdája egy minitornán vesz részt, majd a vezetőség és a játékosok közösen beszélik meg, hogy melyik bajnokság küzdelmei várnak az alakulatra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)