Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai szereplője is van a Depeche Mode rajongói filmjének

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2021. június 16. 17:00
Gyulai szereplője is van a Depeche Mode rajongói filmjének
Az én szememmel című alkotást a nyár végén mutatják be

árvai-illés emese és gyarmathy zsolt

Fotó: facebook.com/zsolt.gyarmathy

A Depeche Mode-őrületről, a rajongók zenekarhoz való viszonyáról és sok más érdekességről szóló film készül Magyarországon. Az alkotásnak gyulai szereplője is akad: Gyarmathy Zsolt egyrészt rajongóként, másrészt zenészként került a filmbe.

Elmondta: Az én szememmel lett a címe Misli Balázs és László Tamás filmjének, amelyet 2020-ban forgattak a magyarországi Depeche Mode-rajongókról.

– Nem is olyan régen, másfél éve jelent meg a Depeche Mode legutolsó koncertfilmje, amely többek között a csapat legnagyobb rajongóit is bemutatta, megszólaltatta. Ezt Magyarországon is vetítették, ahol több helyi rajongó nehezményezte, hogy a magyar fanok kimaradtak a moziból – kezdte Gyarmathy Zsolt

Kifejtette, ezután fogalmazódott meg a film ötlete a közösség néhány tagjában, akik a magyar rajongókat, az együtteshez való viszonyukat szerették volna bemutatni, néhány zenével színesítve a felvételt. Misli Balázs volt az ötletgaza, aki társaival nagyon sok energiát fektetett abba, hogy a film ennyire igényesen és profin megvalósulhasson – fejtette ki Gyarmathy Zsolt, aki azt is elmondta: őt zongorázni hívták a produkcióba. 

    Több dal is szerepel a filmben, az egyik, a Somebody Gyarmathy Zsolt zongorajátékával és Árvai-Illés Emese énekesnő előadásában. 

    – Örömmel vállaltam a felkérést. Tavaly októberben Tatán vettük fel a dalt egy helyi stúdióban, majd a Duna-parton, az egyik étteremben, egy fehér zongora mellett zajlott a klipfelvétel. Három trailer már megjelent az eddig elkészült anyagból – tette hozzá. Mint megtudtuk, a film angol felirattal lesz ellátva, és a zenekar is megkapja majd.

    Gyarmathy Zsolt arról is beszámolt, hogy a filmben több hazai zenész is szerepel, többek között Hauber Zsolt (Bonanza Banzai) és Milkovics Mátyás (Neo), de feltűnik a magyar szintipop közösség, a Hungarian Synthpop Allstars (HSA) több oszlopos tagja is, például a Black Nail Cabaret és a Plazmabeat zenekarok. 

    A mozi premierje idén nyár végére van meghirdetve, a mintegy kétórás alkotás az art mozikban lesz megtekinthető.

    Összes cikk - lent (max 996px)
    +
    A rovat friss cikkei
    A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
    Cikkek keresése az online archívumban
    Bannerfelhő (max 165px)