Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Figyeljünk oda a szőlőre!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. június 06. 07:00
Figyeljünk oda a szőlőre!
Szépen fejlődnek a növényeink

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A változatos időjárás ellenére is szépen fejlődnek a növényeink. A szőlő is gyönyörűen hozza a hajtásait, annak dacára, hogy igen későre húzódott a kihajtásuk.

A termésberakódások alapján jó termés ígérkezik, ha a feketerothadás vagy a fakórothadás el nem viszi! Ellenük a Dynalli hatásos igazán! Próbálják meg beszerezni, mert egyébként a termés kilencven százalékát is elviheti a kórokozó. Már húsz Celsius-fokon fertőz, és igazán csak a megelőző permetezéssel lehet a fertőzésnek ellenállni, mert nagyon szívós kórokozó! A fürtökön a szürkerothadás tüneteivel jelentkezik, de az ellene való permetezés erre a betegségre hatástalan, és időveszteséget szenvedünk el vele. A leveleken kis barna foltok mutatkoznak, míg a vesszőkön hosszúkás barna foltok szürke pettyekkel tarkítva jelennek meg.

A zöldmunka elvégzése után azonnal permetezzünk! A zöldmunka lényege, hogy a hajtásválogatásban segítsük már ilyenkor a termés egyenletes elosztását a tőkén. Lényeges, hogy a felesleges hajtásokat törjük vagy vágjuk ki. Fontos tudnivaló, hogy igyekezzünk a termőkarokhoz minél közelebb tartani a termőrügyeket, illetve jelen esetben már a fürtöket, mert a karok közelsége segíti a fürtök tápanyag-ellátását.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)