Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veres Laurát köszöntötte Görgényi Ernő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. május 31. 18:30
Veres Laurát köszöntötte Görgényi Ernő
A polgármester Gyula város polgárai nevében is megköszönte a fiatal sportoló Euróba-bajnoki ezüstérmét

Görgényi Ernő polgármester köszöntötte Veres Laurát

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő polgármester köszöntötte Veres Laurát május 31-én a gyulai városházán. Az úszó Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett úszónőt ajándékcsomaggal és virágcsokorral lepte meg a városvezető.

Görgényi Ernő elmondta, Veres Laura, a Gyulai Várfürdő sportolója azon kevesek közé tartozik, akik egy olimpiai sportágban Európa élvonalába tartoznak.

– Gyula város minden polgára nevében gratulálok a gyulai úszósport jelenlegi legnagyobb tehetségének, a közelmúltban megrendezett úszó-Eb-n 4x200 m-es női gyorsváltóban ezüstérmet szerzett Veres Laurának és edzőjének, Tóth Andrásnak. Laura – aki az idei Felnőtt Úszó Országos Bajnokság legfiatalabb egyéni bajnoka is – mindannyiunk számára példát mutat elkötelezettségével és kitartásával – fejtette ki.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, évek óta követheti pályafutását, ezért jól tudja, hogy edzője irányításával, családja támogatásával milyen kemény és kitartó edzésmunka van a csillogó érmek mögött.

– Szívből gratulálok a kimagasló eredményhez, és további szép sikereket és sok örömet kívánok mindkettőjüknek. Szurkoljunk neki együtt azért, hogy megvalósíthassa álmát, és Tokióban az olimpián is megmérettethesse magát – mondta a polgármester. 

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Budapesten rendezett kontinenstornán a Jakabos ZsuzsannaVerrasztó EvelynFábián Fanni és Veres Laura alkotta négyes a 4x200 m-es női gyorsváltó előfutamában az ötödik helyen ért célba, összetettben pedig a hatodik helyen kvalifikálta magát a döntőbe. A fináléban a magyar egység szenzációs formában úszott, Jakabos Zsuzsanna a negyedik helyen váltott, Veres Laura pedig 1:59.23-as idejével a második helyre hozta fel a váltót. Kapás Boglárka az utolsó 200-on a többszörös világ- és Európa-bajnok Federica Pellegrini támadásait is védeni tudta, így magabiztosan hozta be a váltót az ezüstérmes helyre.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Veres Laura lapunknak elmondta, a kontinenstornára edzésből, terhelés alatt érkeztek, így a döntőben elért eredménnyel elégedettek voltak Tóth András vezetőedzővel. A fiatal úszó az olimpiáig még két rangos versenyen képviselteti magát, a kaposvári korosztályos bajnokság után az Ifjúsági Európa-bajnokság mezőnyében csobban medencébe.

Az olimpiai álmokat dédelgető sportoló kiemelte, Tóth Andrással és Juhász Jácinttal azon dolgoznak, hogy a mostaninál jobb formában és jobb időeredménnyel a tarsolyában érkezzen az ötkarikás játékokra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)