Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkelben zárult az Október 23. Alapítvány rendezvénysorozata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2021. május 31. 16:00
Az Erkelben zárult az Október 23. Alapítvány rendezvénysorozata
Több mint 300 diákot sikerült megmozgatniuk

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A legendák köztünk élnek című előadással zárult az Október 23. Alapítvány A jövőnket formáló múlt című történelmi és kulturális rendezvénysorozata május 31-én az Erkel Ferenc gimnáziumban. Az utolsó programon Fodor György magyartanár tartott rendhagyó órát a diákoknak.

Bagyinszki Zoltán, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta: több mint egy éven keresztül szerveztek rendezvényeket a történelem, a helytörténet és a kultúra témakörében. Kiemelte: előadásaikon több mint 300 diák vett részt.

Hozzátette: az eseménysor szervezésében, megvalósításában Csikós Gyula, Fodor György, Pataki László, Rusznyák Csaba és Kiss József segítette. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Nyolc alkalomból álló rendezvényünk záróeseménye az Erkel Ferenc gimnáziumban volt, ahol az irodalom útján igyekszünk megismertetni a fiatalokkal az 1956-os eszmét – részletezte a szervező.

Fodor György kurátor lapunknak elmondta: a rendhagyó tanórán azt mutatta be, hogy 1956 októberétől napjainkig hogyan jelenik meg a forradalom az irodalomtörténetben. A programon többek között Faludy György, Váczi Mihály és Nagy László témához kapcsolódó szerzeményeit ismerhették meg a diákok.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)