Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Védekezzünk rovarölő permettel!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. május 30. 07:00
Védekezzünk rovarölő permettel!
Örökzöldjeink kártevői

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Ebben a változatos időjárásban az örökzöld növényeinket is igen sok kórokozó és kártevő látogatja némi dézsmálás ürügyén.

Ellenük viszonylag könnyű a védekezés, hiszen nem kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idővel foglalkozni. A megjelenő betegségek egyformán elcsúfítják a lomblevelű és a tűlevelű növényeinket. Ne hagyjuk! A permetezést egy menetben végrehajthatjuk, ha a rovarölő és a betegségek elleni szereket összekeverve használjuk.

Ami nagyon fontos ezeknél a növényeknél: a viaszos levelek miatt nagyobb mennyiségben adjunk hozzá nedvesítőszert, ami segíti a szerek felszívódását! Ha van rá mód, érdemes motoros permetezővel végrehajtani a kezelést, mert az bejuttatja a korona-, illetve a lombbelsőbe is a vegyszert.

A gombás és baktériumos betegségekre a réztartalmú szerek kiválóan megfelelnek, illetve a legtöbb betegségre a Polyram DF általánosan hatásos, hiszen a német vegyipar direkt erre a célra hozta létre ezt a hatóanyagot. A rovarok ellen a Mospilan, az Apacs és a Decis valamelyike a megfelelő. A kezelést javaslom két hét múlva megismételni. Természetesen ezek a kombinációk más kultúrákra is jók, de a lombozatot nézzük át, nincs-e benne lakott madárfészek, mert erre azért tekintettel kell lennünk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)