Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aranyként csillogó ezüsttel ért véget az úszó Európa-bajnokság Veres Laura számára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. május 24. 16:00
Aranyként csillogó ezüsttel ért véget az úszó Európa-bajnokság Veres Laura számára
A magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és hat bronzzal zárta a kontinenstornát

Befejeződtek a LEN úszó Európa-bajnokság küzdelmei. A Duna Arénában tartott vizes küzdelmekben a gyulai szurkolók is drukkolhattak, hiszen a fürdővárosi úszósportot Veres Laura képviselte.

KAPÁS BOGLÁRKA, VERES LAURA, Fábián Fanni és JAKABOS ZSUZSANNA

Fotó: Derencsényi István

A gyulai úszó a március 23–27. között megtartott CXXIII. Országos Bajnokság 200 gyorsának megnyerésével kvalifikálta magát a keretbe. A Széchy Tamás emlékének címzett viadalon a Gyulai Várfürdő sportolója Verrasztó EvelyntFábián Fannit, valamint az ötödik helyen célba érő Hosszú Katinkát is megelőzve akaszthatta nyakába a felnőtt magyar bajnoki címért járó aranyérmet.

A bajnok versengés után Sós Csaba szövetségi kapitány kihirdette a kontinenstornára „utazó” csapat névsorát, amelyben Veres Laura is helyet kapott.

A fiatal úszó a Duna Arénában elsőként a 4×200-as mixed gyorsváltó tagjaként csobbant a medencébe. A Holló BalázsZombori GáborVeres LauraFábián Fanni összetételű csapat végig nagy csatában állt riválisaival. Veres Laura az ötödik helyen adta át a váltót társának, ám a magyar négyes végül a hatodik helyen zárta a döntőt.

A folytatásban Laura az egyéni küzdelmekben is megmérettette magát. A gyulai sportoló a 200 méteres gyorsúszás az előfutamában is szenzációsan úszott, hiszen a legerősebb futam hetedik helyén ért célba. Laura előfutamon úszott 2:00.06 perces ideje a legjobb magyar eredménynek is bizonyult, így összesítésben a 12. helyen kvalifikálta magát az esti középdöntőbe. Az esti középdöntőben Laura 100 méter után még a 7. helyen fordult, de a táv második felében kiválóan teljesített, két riválisát is megelőzte, végül 1:59:50 perces idővel az 5. pozícióban csapott a célba. A 15 éves úszó mindössze 29 századdal maradt le a döntőről.

Fotó: Derencsényi István

A kontinenstorna pénteki napján Veres Laura a  4x200 m-es gyorsváltó tagjaként vette magát a vízbe. A Jakabos ZsuzsannaVerrasztó EvelynFábián Fanni és Veres Laura alkotta négyes az előfutamon az ötödik helyen ért célba, összetettben pedig a hatodik helyen kvalifikálta magát a döntőre.

A fináléban a magyar egység szenzációs formában úszott, Jakabos Zsuzsanna a negyedik helyen váltott, Veres Laura azonban 1:59.23-as idejével már a második pozícióig hozta fel a váltót. Kapás Boglárka az utolsó 200-on a többszörös világ- és Európa-bajnok Federica Pellegrini támadásait is védeni tudta, így magabiztosan hozta be a váltót az ezüstérmes helyen.

Ahogy azt az NSO.hu sportoldal írja: egyértelmű, hogy a budapesti úszó Európa-bajnokság legmeglepőbb, így aztán egyik legörömtelibb szereplését a Jakabos Zsuzsanna, Fábián Fanni, Veres Laura, Kapás Boglárka összetételű 4x200-as gyorsváltó produkálta  – a lányok ezüstérme még Sós Csaba szövetségi kapitány szemébe is könnyeket csalt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)