Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. tavaszi lomtalanítási akciója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. május 09. 17:00
Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. tavaszi lomtalanítási akciója
Május 12-én Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő és Szentbenedek kerül sorra

Április 28. – Dénesmajor, Gyulavári, Újvári

Május 5. – Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros

Május 12. – Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek

Május 19. – Törökzug, Németváros, Újgyula

Május 26. – Nagyrománváros, Újváros

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. honlapján az aktuális utcalista is megtekinthető.

A házhoz menő lomtalanítás igénybevétele ingyenes!

Május 12-én, szerdán a lomtalanítás során elszállítják az olyan, háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagy darabos hulladékot, amely nem fér bele a hulladékgyűjtő edénybe (például a bútorok, edények, szőnyegek,  játékok).

Utcák: Ajtóssy u., Almássy K. tér, Arany J. u., Aranyág u., Babits u., Bem J. tér, Bem J. u., Bercsényi u., Csikoséri sor, Csokonai u., Dobó u., Dobozi u., Dombi u., Faiskola u., Fecske u., Fürj u., Garay u., Gyöngyösi u., Halácsi u. , Henyei u., Hódi u., Hunyadi u., Ibolya u. (1-15-ig, 10-12-ig), Irinyi u., Juhász Gy. u., Kárpát u. (15-23-ig, 24-32-ig), Kaffka M. u., Kazinczy u., Kertes u. , Kertész u., Kisfaludy u., Kisökörjárás, Kiss E. u., Knézich u., Kölcsey u., Lenkei u., Lilaakác u., Madách u., Maróthy u., Mikszáth K. u., Móra F. u., Oláh Gy. u., Pósteleki u., Radnóti u., Sarkadi u., Szigligeti u., Temető u., Tessedik u., Tompa u., Vadvirág u., Vajda u., Vasút u., Vasvári u., Vörösmarty u., Nagyfenék

Tömblakások: Budrió ltp., Pósteleki sor, Törökzugi sor, Ajtóssy u.

Városrész: Városerdő és Szentbenedek.

A cég azt kéri partnereitől, hogy az elszállítandó hulladékot a meghirdetett időpontra készítsék elő szállításra egy szállítójárművel megközelíthető helyen. A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0 x 1,0 x 0,8 méter méretűre kell összedarabolni, hogy a kukáskocsi beöntőnyílásán beférjenek.

Azok, akiknek a lakóhelyükre meghirdetett időpont nem megfelelő, a lomtalanítási akció ideje alatt a cég ügyfélszolgálati irodájában kérhetik a házhoz menő lomtalanítás más időpontban történő elvégzését.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

  • vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elviszik)
  • papír-, műanyag, italoskarton-, alumínium italos doboz és üveghulladék (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken)
  • építési törmelék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti inerthulladék-kezelő telepen)
  • biohulladék (elhelyezhető a komposztálótelepen)
  • veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • gumiabroncs (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint)

A társaság azt kéri, hogy a fenti felsorolásban szereplő hulladékokat ne készítsék ki lomtalanításra, mert azokat nem szállítja el.

A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a Biofilter Zrt. munkatársai május 22-én (szombaton) 9 és 13 óra között az alábbi gyűjtőpontokon végzik: nagypiac parkolója (Október 6. tér), kispiac parkolója (Törökzug, szolgáltató sor), paradicsomi városrész, Rulikowski u. eleje (ABC melletti parkoló).

A cég azt javasolja a lakosoknak, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntsék műanyag tárolóedénybe (például PET-palackba), azt zárják le, és a következő lomtalanításig így tárolják.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. tájékoztatja szerződéses partnereit, hogy az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül, az akció ideje alatt is a hulladékátrakó állomásán (Kígyósi út), illetve az ezt követő időszakban az év minden napján, nyitvatartási idő alatt térítésmentesen átveszi. Partnereink a lomhulladékot frakciókra bontva (különösen az elektronikai hulladékok és az elektromos berendezések, a fatartalmú bútorok és tárgyak, a műanyagból készült bútorok és tárgyak, a textil-, fémhulladékok) helyezhetik el.

hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitvatartása a társaság honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Tevékenységek/Szelektíven gyűjthető hulladékok és elhelyezésük” menüpontban található meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)