Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Krimit és fantasyt is írt már a gyulai ügyvédnő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2021. április 16. 16:00
Krimit és fantasyt is írt már a gyulai ügyvédnő
Nagy Emőkének nemsokára a harmadik könyve is megjelenik

Harmadik könyvén dolgozik egy gyulai ügyvédnő, Nagy Emőke, szerzői nevén Nádudvarváry Fekete Emma. Elmondta: munkája során sokféle benyomás érte, ez adta az inspirációt az íráshoz. 

Nagy Emőke

Fotó: Facebook

– Úgy gondoltam, érdemes mindezt megörökíteni, de a körülményeket természetesen megváltoztattam – mondta, hozzátéve, hogy az olvasmányélményeiből is sokat merített.

Nagy Emőke első könyve, a Nem skandináv krimi e-book formátumban jelent meg, és az írónő megfogalmazása szerint kortárs magyar kriminek tekinthető. Második kötete, az Írónő – amit a szerző a fantasy kategóriájába sorol – épp megjelenés alatt áll, és a harmadik könyve is készül már Híd a Száva felett címmel – valamennyi az Ágenda kiadó gondozásában.

– Nem a műfajhoz keresem a témát, hanem az ihletet papírra vetem, azután próbálom meghatározni a műfajt. Romantikus, happy enddel végződő könyvet ne várjanak tőlem – fogalmazott.

Mint mondta, a krimiben minden szálnak stimmelni kell, mindenre meg kell lennie a logikus magyarázatnak, nem maradhat elvarratlan szál. Emellett az emberi vonatkozások, a karakterek is fontosak – tette hozzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
Kapcsolódó cikkek
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)