Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek az idős asszonyt kifosztó paplanárus ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. április 09. 13:34
Vádat emeltek az idős asszonyt kifosztó paplanárus ellen
A járási ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetésre tett indítványt

Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 33 éves büntetlen előéletű, román állampolgárságú, de szegedi tartózkodási helyű férfi ellen, aki ágynemű-garnitúrákat akart egy idős nőre ráerőltetni Békéscsabán, az egyik lakótömbnél – közölte a Békés Megyei Főügyészség.

Mint írták, a férfi azt állította, hogy szórólapokat oszt, ezért engedte be a lépcsőházba a bevásárlásból hazaérkező 73 éves nő. A férfi azt kérte az idős asszonytól, hogy adjon neki 89 ezer forintot a nála lévő ágynemű-garnitúrákért. A sértett ezt visszautasította, és a lakásához indult. A férfi hátulról betolta az idős nőt az előszobába, és pénzt követelt tőle.

A sértett ijedtségében kivett a varrógép fiókjából öt darab tízezer forintos bankjegyet, amiből hármat kikapott a férfi a kezéből. Az asszony ekkor kiabálni kezdett, kérte, hogy adja vissza neki a pénzt. A férfi ezt nem tette meg, de két ágynemű-garnitúrát a lakásban hagyott.

A főügyészség közleményében azt írta, a sértett idős koránál és betegségeinél fogva csak korlátozottan volt képes a bűncselekmény felismerésére és annak elhárítására.

A járási ügyészség vádiratában a végrehajtandó börtönbüntetés mellett többek között arra tett indítványt, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és utasítsa ki Magyarország területéről. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

A közleményből az is kiderül, a terhelt az általa okozott kárt a nyomozás során megfizette.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)